ροή ειδήσεων

Ρόδος: Προχωρά ο σχεδιασμός για το "ΘΕΡΜΑΙ"



Προχωρά τα σχέδια της ,για την αξιοποίηση του πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ» η δημοτική αρχή.Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα κατατεθούν οι εναλλακτικές προτάσεις που επεξεργάζονται τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε προκειμένου το Σώμα να επιλέξει την βέλτιστη για την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου.

Το πάρκο του «ΘΕΡΜΑΙ» με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , παραχωρήθηκε από το Δήμο Ρόδου στον οποίο περιήλθε μετά την έξωση του ενοικιαστή του, στην μονομετοχική εταιρεία του ΔΕΡΜ.Α.Ε η οποία θα αναλάβει την αξιοποίηση του.Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μετατρέψει το «ΘΕΡΜΑΙ » σε πολιτιστικό πάρκο που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στη Ροδιακή Έπαυλη.Η πρόταση που αρχικά είχε διατυπωθεί από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο , προέβλεπε, στο πάνω διάζωμα να μεταφερθεί η δημοτική βιβλιοθήκη μέχρι την αποκατάσταση της Έπαυλης που μπορεί να πάρει δύο-τρία χρόνια, και στο κάτω διάζωμα να δημιουργηθεί ένας χώρος για το λαογραφικό μουσείο που ζήτησαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Επίσης, μπορούν να μεταφερθούν εκεί οι στολές από το Εθνικό και να λειτουργήσει ένα μικρό αναψυκτήριο.

Πάντως πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής είναι το πάρκο του «ΘΕΡΜΑΙ» να αξιοποιηθεί προς όφελος των Ροδιτών να μετατραπεί σε σημείο συνάντησης τους στο κέντρο της πόλης , να γίνει δηλαδή επισκέψιμο για όλους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους επισκέψεις που θα μπορούν στους χώρους να περνούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι εναλλακτικές προτάσεις που επεξεργάζεται για την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου η επιτροπή που συγκροτήθηκε και η οποία αποτελείται από την πρόεδρο της ΔΕΡΜ.Α.Ε Γιώργο Κακούλη και δύο αρχιτέκτονες και για τις οποίες θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Να σημειωθεί πως οι προτάσεις που συζητούνται είναι σύννομες με τις πολεοδομικές διατάξεις και θα προβλέπουν τις συντομότερες διαδικασίες για την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου.

Ως γνωστό, από τον περασμένο Ιανουάριο που έγινε η έξωση της εταιρείας «SWEDCO Ο.Ε.» από το δημοτικό ακίνητο, ο Δήμος μερίμνησε για την φύλαξη του χώρου προκειμένου να αποτρέψει τους εποχιακά μετακινούμενους όπως είναι οι ΡΟΜΑ να εγκατασταθούν στο πάρκο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του κέντρου της πόλη μας. Επίσης οι διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου μερίμνησαν για τον καθαρισμό και καλλωπισμό του πάρκου και σήμερα η αισθητική εικόνα του είναι σαφώς βελτιωμένη αφού τα δέντρα που υπάρχουν είχαν χρόνια να κλαδευτούν.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία «SWEDCO Ο.Ε.» εκμίσθωσε το δημοτικό ακίνητο μετά από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2007 με αρχικό μίσθωμα 8.000 ευρώ μηνιαίως, όμως με τις αναπροσαρμογές ανερχόταν περίπου τις 10.000 ευρώ μηνιαίως. Η έξωση της μισθώτριας εταιρείας από το πάρκο του «ΘΕΡΜΑΙ» τον περασμένο Ιανουάριο ήταν μονόδρομος για τον εκκαθαριστή της πρώην ΡΟΔΩΝ Α.Ε καθώς τα ενοίκια που οφείλει αγγίζουν το ποσό των 260.000 ευρώ και το οποίο πρόκειται έστω και δικαστικά να διεκδικήσει ο Δήμος Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *