ροή ειδήσεων

Υπόθεση Παλαιοκώστα: Eκ νέου στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καταζητούμενου



Δίνονται εκ νέου στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης:


-Τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του φυγόποινου και φυγόδικου εκζητούμενου ημεδαπού ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ Βασιλείου του Λεωνίδα- Ηλία και της Γεωργίας, γεννηθέντα την 17-05-1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, με τελευταία δηλωθείσα διαμονή του στην Αγία Μονή Τρικάλων.


-Φωτογραφίες, με σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ως έχουν ληφθεί την 22 Αυγούστου 2008, κατά την τελευταία εγκληματολογική του σήμανση από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.







Επιπλέον, τα πλήρη στοιχεία του παραπάνω ατόμου και φωτογραφία του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eumostwanted.eu., η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΕUROPOL.

Σε βάρος του εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και έχουν εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης, εντάλματα σύλληψης και συγκεκριμένα:

·Η υπ’ αριθ. 897/2004 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης Α’ Βαθμού, με την οποία καθορίστηκε σε βάρος του συνολική εκτιτέα ποινή (25) ετών και φυλάκιση (7) μηνών αθροιστικά για απόδραση και συνολική χρηματική ποινή (8.283,5) ευρώ, με βάση τις ποινές που επιβλήθηκαν με (33) αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας από κοινού, σύστασης συμμορίας, κλοπής κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής όπλου και υπεξαγωγής εγγράφων, με υπόλοιπο ποινής (18) έτη, (3) μήνες και μία ημέρα, και για την οποία εκδόθηκε το από 10-4-2009 Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης του Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης.



·Το υπ’ αριθ. 2/25-8-2008 ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε από τον Ανακριτή του Α’ Ειδικού Τμήματος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, αρπαγής από κοινού, της εκβίασης με σωματική βία εναντίον προσώπου από κοινού, της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ εξακολούθηση, της κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών από κοινού και για το οποίο εκδόθηκε το από 10-4-2009 Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης του Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης.
·Η υπ’ αριθ. 407/2010 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης Α’ Βαθμού, με την οποία δικάστηκε ερήμην και επιβλήθηκε σε βάρος του συνολική ποινή φυλάκισης (8) ετών και (9) μηνών, για τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς από κοινού, της παράνομης κατοχής φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, της πλαστογραφίας (νόθευση εγγράφου) κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης του άρθρου 90 παρ. 1, 3 του Ν. 2696/1999, της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης οπλοφορίας από κοινού και της παράνομης οπλοχρησίας από κοινού.

·Το υπ’ αριθ. 16/1-7-2009 ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από τον Ανακριτή του 1ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και διατάχθηκε η σύλληψη του, για τα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα.

·Το υπ’ αριθ. 5/18-3-2009 ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από την Ανακρίτρια του 5’ Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και διατάχθηκε η σύλληψη του, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, του οποίου η ισχύ διατηρήθηκε με το υπ’ αριθ. 751/2009 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00’ μ.μ. ώρα της 3ης Απριλίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εξαιρετικά επικίνδυνη εγκληματική του δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των προαναφερθέντων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο, να επικοινωνούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310 - 388451 και 388452 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στον τηλεφωνικό αριθμό 210 - 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *