επικαιρότητα

KINHTIKOTHTA–Παράταση ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ: Ψηφίστηκε η τροπολογία– Δείτε το τελικό κείμενοΨηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία Γεροβασίλη, που σας είχε παρουσιάσει πρώτος ο AIRETOS, με την οποία επέρχονται σημαντικές ανατροπές στη διαδικασία της Κινητικότητας και, ταυτοχρόνως, δυνατότητα παράτασης των Αποσπάσεων που θα έληγαν στις 15 Απριλίου.

Πρώτος και πάλι ο AIRETOSδιασφάλισε και σας παρουσιάζει κατωτέρω το ακριβές κείμενο της τροπολογίας, όπως τελικώς ψηφίστηκε στη Βουλή ως Άρθρα 33, 34 και 35.

Τα συγκεκριμένα Άρθρα αναμένεται να διευκολύνουν τη συμμετοχή των ΟΤΑ στον β’ κύκλο κινητικότητας και επιπλέον αίρουν την αγωνία υπαλλήλων και φορέων για τη λήξη των ισχυουσών αποσπάσεων.
Ειδικότερα, μπορείτε να θυμηθείτε την ανάλυση του AIRETOS για το ποιες ακριβώς είναι οι αλλαγές που νομοθετήθηκαν.
Τροπολογία Γεροβασίλη: Ανατροπές στην Κινητικότητα – Παράταση ΑποσπάσεωνΡιζικές μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) επιφέρει τροπολογία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κας Γεροβασίλη, που κατετέθη στη Βουλή την 20η/3/2018.

Ειδικότερα :

1) Δεν θα απαιτείται η προηγούμενη έκδοση νέου Οργανισμού κατόπιν αξιολόγησης δομών, για να συμμετάσχει ένας φορέας στο ΕΣΚ.
Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική ανατροπή στις ισχύουσες προϋποθέσεις, η οποία αναμένεται να διευκολύνει, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες συμμετοχής ΟΤΑ στο ΕΣΚ ως φορέων υποδοχής υπαλλήλων.
Αντί της προηγούμενης έκδοσης Οργανισμού σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα οριζόμενα στην παρ.1 του αρ.4 του ν.4440/2016, θα αρκεί αιτιολογημένη Έκθεση του Φορέα, η οποία θα εγκρίνεται από τον αρμόδιο Υπουργό και θα βεβαιώνει ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες για τη λειτουργία του καλύπτονται από τις υφιστάμενες οργανικές διατάξεις.

2) Επιχειρείται να αντιμετωπιστεί η άρνηση/κωλυσιεργία των φορέων προέλευσης να δώσουν βεβαιώσεις για τους υπό μετάταξη/απόσπαση υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, τροποποιήσεις που περιέχει η τροπολογία στοχεύουν στην άρση του πρακτικού εμποδίου που είχε ανακύψει, με φορείς προέλευσης να μην δίδουν τα απαραίτητα δεδομένα/βεβαιώσεις από τους φακέλους των υπό μετάταξη/απόσπαση υπαλλήλων, προκειμένου έτσι να αποτρέψουν τη μετακίνησή τους.
Η τροπολογία εισάγει τεκμήριο πλήρωσης των προϋποθέσεων των παρ.2, 3 και 4 του αρ.4 του ν.4440/2016.
Επιπλέον, η αίτηση του υπαλλήλου θα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, με την ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων να επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

3) Τίθεται ανώτατο όριο φορέων για τις θέσεις των οποίων οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση προτίμησης.

4) Καθορίζονται σαφέστερες προθεσμίες και βήματα για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάταξης/απόσπασης.

5) Εισάγεται δυνατότητα παράτασης έως 31 Δεκεμβρίου 2018 των αποσπάσεων που θα έληγαν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα, στις 15 Απριλίου, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην τροπολογία.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση συνεπάγεται ανακούφιση για πολλούς υπαλλήλους, αλλά και φορείς, η λειτουργία των οποίων την 15η/4/18 θα διαταρασσόταν με ενδεχομένως απρόβλεπτες πρακτικές συνέπειες.

6) Δίδεται δυνατότητα μετάταξης των νυν αποσπασμένων στους φορείς όπου υπηρετούν, βάσει των ειδικότερα οριζόμενων.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία ΔΕΝ αγγίζει το μείζον - για τους Αιρετούς - θέμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που είναι κατ’ αυτούς η απώλεια ανθρώπινου δυναμικού χωρίς να προηγείται η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.
Επιπλέον, η τροπολογία ΔΕΝ τροποποιεί το γεγονός ότι στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ συμμετέχει μόνον ως απλός παρατηρητής χωρίς δικαίωμα ψήφου, χωρίς δηλαδή να μπορεί θεσμικά να επηρεάσει τα όσα αποφασίζονται για τη στελέχωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/18, 1:24 π.μ.

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.-ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΧΤΑΡΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ.-ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 'ΚΑΝΕΝΑ'ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,Η ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΑ.-ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ-ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.--ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ .////

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά