ροή ειδήσεων

Ρόδoς: Ξεκινά ο καθαρισμός των παραλιών!



Ξεκινά από σήμερα η επιχείρηση καθαρισμού των παραλιών του νησιού μας. Ο Δήμος Ρόδου , σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομπρελάδων της πόλη μας, θα πραγματοποιήσουν από σήμερα εκστρατεία για τον ευπρεπισμό των παραλιών, αρχής γενομένης από αυτές που βρίσκονται στην πόλη μας , που είναι και οι πιο πολυσύχναστες.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες, μετά και την χειμερινή περίοδο δεν είναι και η καλύτερη, καθώς έχουν μαζευτεί φθαρτά υλικά που πρέπει να απομακρυνθούν και να στρωθούν με άμμο για να μπορέσουν και οι ομπρελάδες να πιάσουν άμεσα δουλειά. Από σήμερα το πρωί, θα ξεκινήσει η κοινή προσπάθεια για τον ευπρεπισμό και καθαρισμό των παραλιών από συνεργεία του Δήμου , σε συνεργεία με την Κοινοπραξία Ομπρελάδων και με την συνδρομή μηχανημάτων.

Φέτος που ο Δήμος έχει την ευθύνη για την εκμετάλλευση και λειτουργία των κεντρικών παραλιών, που παραχώρησε μετά από τη διενέργεια διαγωνισμών για δύο χρόνια στους ομπρελάδες που συμμετείχαν σε αυτούς, η σεζόν για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με την εκμίσθωση των ομπρελών και τα θαλάσσια σπορ, ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, που υπάρχει μεταξύ της δημοτικής αρχής και των ομπρελάδων ,αποφάσισαν να συμβάλλουν από κοινού στον ευπρεπισμό τους και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους λουόμενους. Ήδη οι αφίξεις των τουριστών ξεκίνησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας ,τους επιτρέπει να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα που τους προσφέρει η Ρόδος, την οποία και επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο , υπεύθυνο για τις παραλίες Βασίλης Ψυλλάκης σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου , έγινε ανάθεση του έργου , για την προμήθεια διαδρόμων και τουαλετών που θα τοποθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε παραλίες του νησιού μας με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους. Επίσης, θα τοποθετηθούν σε αρκετές παραλίες και ειδικοί διάδρομοι για να γίνουν προσβάσιμες για τα ΑΜΕΑ.

Να σημειωθεί ότι, και φέτος θα υπάρξει φύλαξη της κεντρικής παραλίας της πόλης για τον περιορισμό της παραβατικότητας. Από την ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει την φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης για τη θερινή περίοδο θα διατεθούν δύο άτομα για την κεντρική παραλία της πόλης.

Πάντως και φέτος η δημοτική αρχή προβληματίζεται για τα φαινόμενα παραβατικότητας,που θα κάνουν την εμφάνιση τους στις πολυσύχναστες παραλίες της πόλη μας. Η δραστηριότητα των μασέρ και των πλανόδιων μικροπωλητών στην κεντρική παραλία της πόλη μας πέρυσι ,είχε ξεφύγει με αποτέλεσμα συχνά- πυκνά να διαμαρτύρονται έντονα οι τουρίστες από την ενοχλητική παρουσία τους. Η ευθύνη βέβαια για την εξάλειψη ή των περιορισμό των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων βαραίνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας , αφού ως γνωστό ο Δήμος Ρόδου δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία για τον έλεγχο της όλης κατάστασης στις παραλίες του νησιού μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *