επικαιρότητα

Συναγερμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Η ΕΕ στέλνει επιπλέον στρατό στη μεθόριοΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ – ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Αναβρασμός φαίνεται πως επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες, καθώς η Κομισιόν αποφάσισε την Πέμπτη (04/05/2018) να ενισχύσει την παρουσία των δυνάμεων της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.


Σε δηλώσεις της από την έδρα της Επιτροπής, η αρμόδια εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμες για να αυξήσουν τη στήριξή τους στην ελληνοτουρκική μεθόριο.


Ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα πράξει η Κομισιόν, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ρευμάτων από την Τουρκία προς την Ελλάδα, η κυρία Μπερτό απάντησε πως η Επιτροπή είναι ενήμερη για το θέμα, ενώ παραδέχθηκε και η ίδια την απότομη αύξηση των προσφυγικών ροών στα νότια και ανατολικά σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να στηρίξουμε την Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμεςνα ενισχύσουν τη στήριξή τους στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Παράλληλα, επισήμανε πως ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει έρθει σε επαφή με τις τουρκικές και τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
«Ελλάδα και Ιταλία καταγράφουν όλους τους μετανάστες»

Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή που είχε στείλει το Μάρτιο ο Ολλανδός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προς το Δημ Αβραμόπουλο, στην οποία του έλεγε πως πάνω από το 50% των μεταναστών μετανάστες που φτάνουν στην Ολλανδία δεν έχουν καταγραφεί, απάντησε: «Οι ελληνικές και ιταλικές Αρχές καταγράφουν το 100% των μεταναστών που φτάνουν στα hotspot, λαμβάνοντας παράλληλα τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με ψηφιακή μορφή. Τόσο η Επιτροπή, όσο και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».


newsbomb.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά