ροή ειδήσεων

Το στίγμα του να είσαι Έλληνας και ηθική απαξίωση από ξενοδοχείο σαν εργαζόμενος



Αναγνώστης: Ένα από τα ποιο ευχάριστα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνεργος Έλληνας είναι η φράση ''προσλαμβάνεσαι κατόπιν αξιολόγησης του υποψηφίου κατά την συνέντευξη. Είναι οι στιγμές απόλυτης ευφορίας και ενθουσιασμού και προετοιμάζεσαι να δώσεις το 100% με γνώμονα την μάθηση και την διαρκή εξέλιξη κατά την άσκηση των εργασιακών σου καθηκόντων.

Εκεί που η πρόσληψη γίνεται πράξη και αποδεκτοί οι όροι με την υπογραφή στην σύμβαση την επόμενη ημέρα υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση ότι η Σουηδική γλωσσομάθεια πρέπει να είναι στα επίπεδα των Σουηδών επομένως χαρακτηρίζεσαι ανεπαρκής επαγγελματικά και αυτός είναι ο λόγος να γίνει η καταγγελία.

Αν σε ένα βιογραφικό διαβάζουν την φράση ''μητρική γλώσσα τα Σουηδικά'' θεωρούν ότι σαν Έλληνας με μητέρα από Σουηδία θα πρέπει να τα μιλάς άπταιστα όπως οι Σουηδοί άσχετα αν έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Κάποιος που έχει μητρική γλώσσα και δεν ζει ή δεν έχει ζήσει στην χώρα καταγωγής της μητέρας του δεν σημαίνει και αυτομάτως ότι μιλάει άπταιστα την γλώσσα αλλά κρατάει αυτήν την ιδιότητα βάση της μητρότητας.

Ένας ανυπόστατος ισχυρισμός από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου που ναι μεν έχει την καλή φήμη περί φιλοξενίας στους επισκέπτες από Σουηδία κυρίως,ακολουθεί πρακτικές ηθικής απαξίωσης σε σημείο που η περηφάνια έχει δώσει την θέση στο στίγμα του να είσαι Έλληνας και να χρήζεις ρατσιστικής αντιμετώπισης στην ίδια σου την πατρίδα.


Κατά του ρατσισμού εις βάρος των Ελλήνων,
συμπολίτης της Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/5/18 11:10

    Αν απλά έχεις Μάνα από Σουηδία και δεν Μιλάς Σουηδικά δεν το βάζεις στο βιογραφικό. Είναι σαν να κάνεις αίτηση για Κούριερ να γράφεις Πανελληνιονίκης στο Μοτοκρός και να μην έχεις δίπλωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/18 16:01

      Μπορεί να μιλάει κάποιος καλά την γλώσσα αλλά όχι άπταιστα αφού είναι η μητρική γλώσσα. Αυτή είναι η διαφορά άλλωστε και οι διακρίσεις που γίνονται με σκοπό να αδικηθεί ένας εργαζόμενος με ανυπόστατο ισχυρισμό περί γλωσσομάθειας στην ίδια του την πατρίδα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/5/18 11:51

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΛΩΝ!!! ΠΗΓΑΜΕ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΛΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΒΟΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑ ΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/5/18 16:22

    Συνελθετε!!!!!
    "Μητρικη γλωσσα" εννοειται η γλωσσα που μεγαλωσες, η πρωτη γλωσσα που εμαθες και υποτιθεται την μιλας απταιστα, οχι η γλωσσα της μητερας σου,αλλοιως θα ζηταγαν και πατρικη γλωσσα μπας και βγαλουν συμπερασμα.
    Αν εβαλες σε βιογραφικο μητρικη γλωσσα σουηδικα χωρις να τα μιλας,σωστα το βιογραφικο αποριφθηκε γιατι δηλωσες ψεμματα, η χειροτερα για ελλειψη αντιληψης.
    Εχει καταντησει κουραστικο την αγνοια του καθενος, η αν κατι του παει στραβα να τα ριχνουμε στους Ελληνες που ειναι ρατσιστες,στο κρατος που φταιει ,στον γειτονα που εκανε κατι.

    Πριν υπογραψεις " Κατά του ρατσισμού εις βάρος των Ελλήνων" ψαχτο λιγο, google it που λενε και οι πολυγλωσσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/18 16:53

      Σαφώς η πρώτη γλώσσα είναι αυτή που παίρνεις από την μητέρα πχ σε μία κοινωνία που χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα.Κοινωνιολογικά και με την σταδιακή ένταξη του ατόμου μπορεί να την ξεχάσει όσο μεγαλώνει ένα παιδί την μητρική γλώσσα και να τα μιλάει στοιχειωδώς ή καλά αλλά όχι άπταιστα.Αυτή η είναι η ειδοποιός διαφορά και η κάθε άποψη σεβαστή.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/5/18 20:50

    Μητρική γλώσσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτή που μιλάει ένα παιδί εκ γενετής από την μητέρα του που προέρχεται από άλλη χώρα.Όσο όμως γίνεται ενεργό μέλος σε μία κοινωνία με διαφορετική γλώσσα μπορεί και να τα ξεχάσει σε κάποιο βαθμό ή να μην τα μιλάει όπως πρώτα.Παραμένει η ιδιότητα της μητρικής γλώσσας αν όχι σε άριστο επίπεδο σε ένα επίπεδο που μπορεί να συνεννοείται καλά ή μέτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *