ροή ειδήσεων

Άγνωστη υπόθεση με σύλληψη δύο Τούρκων στην Κυλλήνη αποκάλυψε στη Βουλή ο Κοντονής



Η κράτησή τους διακόπηκε, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά τους να αναγνωρισθεί ως τόπος κατοικίας τους το τουρκικό προξενείο - Η Τουρκία έχει απορρίψει ανάλογο αίτημα για τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη - Μήνυμα στην Άγκυρα: Η Ελλάδα δεν κάνει συμψηφισμούς
Υπόθεση σύλληψης δύο τούρκων πολιτών στο λιμάνι της Κυλλήνης αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν κάνει συμψηφισμούς σε υποθέσεις και σημείωσε ότι η κράτηση των δύο τούρκων στην Κυλλήνη ανεστάλη καθώς έγινε δεκτό το αίτημά τους να αναγνωρισθεί ως τόπος κατοικίας τους στην Ελλάδα, το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα.

Ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε τόσο στην πρόσφατη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την απέλαση του Τούρκου πολίτη που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια στον Έβρο, αλλά και σε υπόθεση στην Κυλλήνη όπου δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση δύο Τούρκων Πολιτών, αναστέλλοντας, ωστόσο την κράτησή τους. Oι δύο τούρκοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

«Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Τούρκου που εισήλθε στον Έβρο», είπε ο κ.Κοντονής και πρόσθεσε: «Υπάρχει και πιο πρόσφατο περιστατικό. Όταν πριν από δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης»

Ο κ.Κοντονής επισήμανε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται» είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *