ροή ειδήσεων

Για αρρώστια που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια κάνει λόγο ο Μπιλ Γκέιτς

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο»



Ο γκουρού του τεχνολογικού κόσμου πιστεύει πως μια φονική επιδημία είναι καθ’ οδόν, μια πανδημία που θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατ. ανθρώπους μέσα σε έξι μήνες.

Και μας λέει μάλιστα πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτή με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζονται οι χώρες για πόλεμο.

Σε εκδήλωση για τις επιδημίες που οργάνωσε ο φορέας Massachusetts Medical Society και η ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», ο Γκέιτς δεν έκρυψε τους φόβους του πως δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με νέους παθογόνους μικροοργανισμούς να αναδύονται ανά πάσα στιγμή και όλο και περισσότερους να αποκτούν πρόσβαση σε όπλα βιολογικού πολέμου, ο Γκέιτς μίλησε χωρίς περιστροφές πως σε μια τέτοια υπόθεση θα είμασταν καταδικασμένοι. Παρουσίασε μάλιστα ένα μοντέλο προσομοίωσης που έφτιαξε το Institute for Disease Modeling, σύμφωνα με το οποίο μια πανδημία σαν αυτή του 1918 που σκότωσε 50 εκατ. ανθρώπους, σήμερα θα σκότωνε 30 εκατ. στους πρώτους έξι μήνες.



Και είπε μάλιστα πως αν πεις σε κράτη και κυβερνήσεις πως κάποιος ετοιμάζει όπλα που μπορούν να σκοτώσουν 30 εκατ. ανθρώπους, αυτοί θα είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να αναλάβουν δράση, όχι όμως και για το ίδιο ενδεχόμενο πανδημίας.

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο», επανέλαβε. Και είπε πως τη μία και μοναδική φορά που ο αμερικανικός στρατός πήρε μέρος σε μια προσομοίωση κατά επιδημίας ευλογιάς, τα αποτελέσματα ήταν «ευλογιά ένα, ανθρωπότητα μηδέν»!

Στο τέλος μίλησε κάπως πιο αισιόδοξα, λέγοντας πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε ένα αποδοτικό παγκοσμίως εμβόλιο κατά της γρίπης, έναν σκοπό για τον οποίο το ίδρυμά του Bill and Melinda Gates Foundation έχει ήδη δώσει 12 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *