ροή ειδήσεων

«Φαρμάκι» για τον Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση! Τα ποσοστά που σημειώνει ο Σουλτάνος



«Φαρμάκι» είναι για τον Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για τις Τουρκικές Εκλογές του 2018. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της εταιρείας SONAR στο διάστημα από 7-17 Μαΐου, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα, θα υπάρξει και επαναληπτικός γύρος.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ντενίζ Αϊχάν από την εφημερίδα Σοζτζού, στον 1ο γύρο ο Ερντογάν παίρνει 42%, ο υποψήφιος του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ παίρνει 21,91% και βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ 3η βγαίνει η Μεράλ Αξενέρ του «Καλού Κόμματος» (IYI) με 21%.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP με τον φυλακισμένο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς παίρνει 11,01% , ο ηγέτης του SP Τεμέλ Καραμολλάογλου συγκεντρώνει 2,10% και ο Ντογού Περιντσέκ του κόμματος Βατάν 1,98%.Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, με τις κάλπες να στήνονται βάσει της διαδικασίας στις 8 Ιουλίου. Τονίστηκε πως το εύρος λάθους της έρευνας είναι 0,99-1,81% και ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι μoιράστηκαν αναλογικά.

Δείτε τη δημοσκόπηση




Υπενθυμίζεται πάντως ότι προκειμένου να μην χάσει το «καφτάνι του Σουλτάνου», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναθέσει την προεκλογική “καμπάνια” του ΑΚΡ στους στρατηγούς με προεξάρχοντες τα μεγάλα κεφάλια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Πρόσφατα μάλιστα ο νομάρχης της επαρχίας Ερτσέκ, μαλιστα, Μουράτ Ζορλούογλου μαζί με Τούρκους αξιωματικούς στην επαρχία Έρτσεκ ζήτησε ψήφους για το κόμμα ΑΚΡ.Ο συνασπισμός των ΑΚP-ΜΗΡ, υπό τον φόβο της απώλειας ψηφοφόρων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, χρησιμοποιώντας τα “γαλόνια” για να μαζέψει ψήφους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *