ροή ειδήσεων

100 Ευρώ Πρόστιμο Εάν Οδηγείτε Με Σαγιονάρες Σύμφωνα Με Τον Νέο Κ.Ο.Κ



Κ.Ο.Κ. – Το καλοκαίρι, αλλάζουν πολλές από τις συνήθειές μας πίσω από το τιμόνι, σε σχέση με αυτά που κάνουμε το χειμώνα, όταν οδηγούμε.

Κάτι που είναι λογικό άλλωστε, καθώς ζούμε σε μία χώρα στην οποία οι διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι έντονες, ανάμεσα στις δύο αυτές εποχές και εμείς προσαρμοζόμαστε αναλόγως.

Μία από τις καλοκαιρινές μας συνήθειες λοιπόν, ειδικά αν είμαστε και σε περίοδο διακοπών ή έχουμε πάει για μπάνιο στη θάλασσα, είναι να οδηγούμε με σαγιονάρες. Αυτό μπορεί να μην αναφέρεται στον Κ.Ο.Κ. ως… απαγορευμένη συμπεριφορά, παρόλα αυτά θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πρόστιμο.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. «ο oδηγός oφείλει κατά τo χρόνo της oδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει τo όχημά τoυ. Ο oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών τoυ, για να ενεργεί ελεύθερα τoυς αναγκαίoυς χειρισμoύς».

Στην πράξη αυτό σημαίνει πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες. Αν και εφόσον φυσικά κριθεί από το όργανο της τάξης πως η σαγιονάρα εμποδίζει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού.



Δεν είναι όμως μόνο τι λέει ο Κ.Ο.Κ. και πως θα το μεταφράσει ο κάθε αστυνόμος. Ο κάθε ένας μας καταλαβαίνει πως η οδήγηση με σαγιονάρα είναι επικίνδυνη και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο κινήσεων στον οδηγό. Μάλιστα δεν αποκλείεται η σόλα της σαγιονάρας, να μπει κάτω από το πεντάλ και να σφηνώσει έτσι το πεντάλ ανάμεσα στο πόδι του οδηγού και τη σαγιονάρα.

Ακόμη μία κακή συνήθεια όμως είναι το να οδηγούμε χωρίς μπλούζα. Κάτι που μπορεί να μην περιορίζει σε καμία περίπτωση τις κινήσεις του οδηγού και επομένως τον έλεγχο του αυτοκινήτου, παρόλα αυτά είναι άκρως επικίνδυνο για τον ίδιο. Και αυτό γιατί σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμη και με μικρή ταχύτητα ο οδηγός θα τραυματιστεί αφού από την τριβή στο σημείο της επαφής της ζώνης ασφάλειας με το δέρμα, θα υπάρξει έγκαυμα.



[autogreeknews]

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *