ροή ειδήσεων

Μπουτάρης: Μετακόμισε με την συμβία του και ζουν σε σπίτι 170 τμ που ανήκει σε Σκοπιανό συνεργάτη του ΖΑΕΦ



Αλλάζει σελίδα στην προσωπική του ζωή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος στα 78 του χρόνια υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την Θεσσαλονικιά Μαρία Ιωαννίδου και μετακομίζει, όπως αποκάλυψε άρθρο της εφημερίδας Thessnews.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου, ο Γιάννης Μπουτάρης αναγκάζεται να μετακομίσει αφού πλέον θα ζει μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά της σε διαμέρισμα 170 τετραγωνικών μέτρων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.
Ας σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά τον χωρισμό του με την επί 13 χρόνια Αυστριακή σύντροφό του, Γκαμπριέλα Σάινερ, έχει νέα σύντροφο στο πλάι του.

Η κατά πολλά χρόνια νεότερη του Μαρία Ιωαννίδου, δραστηριοποιείται στον χώρο του κοσμήματος και διακριτικά βρίσκεται στο πλάι του 76χρονου Δημάρχου. Η γνωριμία του ζευγαριού κρατά χρόνια, καθώς ο Γιάννης Μπουτάρης είναι στενός φίλος της αδερφής της συντρόφου του, Κατερίνας Ιωαννίδου, με τα κοσμήματα της οποίας έχει φωτογραφηθεί ως μοντέλο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το διαμέρισμα στο οποίο μετακομίζει ο Γιάννης Μπουτάρης ανήκει σε Σκοπιανό επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται να είναι συνεταίρος του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζάεφ.

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε θύελλα δηλώσεων και αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το σπίτι που νοικιάζει είναι ιδιοκτησίας συνεταίρου του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, με σκληρό τροπο.
Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αναφέρει ότι μπήκε στον δημόσιο χώρο όντας ήδη πλούσιος και ότι δεν αγωνιούσε να γλυτώσει χρήματα από το ενοίκιο

Στην ίδια δήλωση ο κ.Μπουτάρης συμπληρώνει πως «όλοι έχουμε ιστορία και είμαι ανοικτός σε κάθε κριτική. Δεν ανέχομαι όμως όσοι υπηρέτησαν πιστά και επ' αμοιβή το καθεστώς που καταλήστευσε την πόλη, διατηρώντας επί έτη ακριβοπληρωμένες θέσεις γραφείων τύπου αλλά και πολεμώντας συνειδητά κάθε προσπάθεια για την τιμώρηση των υπαιτίων, να αμφισβητούν τη διαφάνεια των επιλογών μου».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Θα συνιστούσα επίσης στα ίδια υποκείμενα να αναλογιστούν αν μπορούν να βρουν αποθέματα αξιοπρέπειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όταν αναφέρονται σε ψυχές ανήλικων παιδιών».

Εντονες αντιδράσεις

Ωστόσο, για τρίτη συνεχή ημέρα οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Με αιχμηρό όσο και σκωπτικό τρόπο σχολιάζει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος την ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία απάντησε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το σπίτι που νοικιάζει είναι ιδιοκτησίας συνεταίρου του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ωραία. Δεν τρέχει τίποτε με τα σπίτια του Μπουτάρη.

Το πρώτο τυχαία ανήκει στη Μητρόπολη και το δεύτερο εντελώς τυχαία στον συνεταίρο του Ζάεφ.

Συμφωνώ σύμπτωση είναι.

Όλοι στη Θεσσαλονίκη έτσι κάνουμε.

Α, ξέχασα το βρήκε μέσω Ημαθίας, ίσως και Νάουσας.

Επίσης απόλυτα πιστεύω πως πίσω απ’ όλα κρύβεται η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου.

Το φώς και το σκοτάδι που λέγαμε...

Σκληρή επίθεση για το ίδιο θέμα εξαπολύει σε ανοικτή επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης.

Ό επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλονίκη Θετικά» καλεί τον δήμαρχο να επιχειρήσει να ενώσει και όχι να χωρίσει τους Θεσσαλονικείς για όσο καιρό θα βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο.

Αναλυτικά:
Ανοικτή Επιστολή στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Κύριε Δήμαρχε,
Με έκπληξη ανέγνωσα την απάντησή σας στο δημοσίευμα της εφημερίδος «thessnews" του δημοσιογράφου κ. Νικολαίδη.
Έκπληξη για το ύφος γεμάτο αλαζονεία, με γνώμονα το «δεν ανέχομαι», καταλήγοντας να αποκαλείς τον δημοσιογράφο (τον οποίο δεν διαψεύδεις για το γεγονός) ως «υποκείμενο». Τέλος, όπως σε κάθε κριτική για τις ενέργειες ή τις παραλείψεις σου, ανασύρεις από το συρτάρι την «καραμέλα» του «προηγούμενου καθεστώτος της πόλης», χωρίς να μιλάς για την ταμπακέρα
Διότι, Δήμαρχε, η ταμπακέρα εν προκειμένω δεν είναι αν αναζήτησες διαμέρισμα για το κέντρο της πόλης σε μεσιτικό γραφείο των Σερρών ή της Βέροιας. Ούτε αν πλήρωσες αμοιβή σε μεσιτικό γραφείο άλλου νομού. Δεν είναι καν αν μίσθωσες την οικία σου σε κάποια εταιρία συμφερόντων της οικογένειας σου.
Η ταμπακέρα είναι γιατί και πως την περίοδο της «διαπραγμάτευση
Η ταμπακέρα είναι ότι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω , μισθώνεις από την Βέροια έν σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από στενό συνεργάτη και συνέταιρο του Ζάεφ, που πριν λίγο καιρό είχες φιλοξενήσει. Το χαρακτηρίζεις σύμπτωση;
Έστω και έτσι, δεν είναι « υποκείμενα» ο κ. Νικολαίδης που το γράφει και οι πολίτες που έχουν την ωριμότητα να κρίνουν τις διαολεμένες συμπτώσεις.
Προσπάθησε όσους μήνες απομένουν στο αξίωμα του Δημάρχου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας (Για εμάς όχι για εσένα) να μην διχάζεις αλλά να ενώνεις και κυρίως να προασπίζεσαι τα συμφέροντα της χώρας σου και των δημοτών σου.

Με τιμή
ΜΆΚΗΣ ΚΥΡΙΖΙΔΗΣ

Θεσσαλονίκη Θετικά

Το επίμαχο δημοσίευμα:

Ο Μπουτάρης νοίκιασε σπίτι που ανήκει σε συνέταιρο του Ζάεφ

Μπουτάρης- νοικάρης! Όχι, οποιουδήποτε αλλά ενός προσώπου που συνδέεται στενότατα και σύμφωνα με δημοσιεύματα εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Ζόραν Ζάεφ! Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Thessnews, ο Γιάννης Μπουτάρης νοίκιασε τον Μάιο ένα πολυτελές διαμέρισμα, επί της οδού Αγίας Σοφίας προκειμένου να κατοικήσει με τη σύντροφο και τα παιδιά της, καθώς το προηγούμενο (που το νοίκιαζε από ίδρυμα που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης), δεν χωρούσε τη νέα οικογένεια.

Το διαμέρισμα αυτό όμως δεν ανήκει σε κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Ανήκει στον κ. Γκόραν Κράστεβ, επιχειρηματία από την Στρώμνιτσα της ΠΓΔΜ, πόλη στην οποία ο Ζάεφ ήταν δήμαρχος μέχρις ότου εκλεγεί πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Ο κ. Κράστεβ εδώ και τέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, ως πολιτικός μηχανικός, εργολάβος και κατασκευαστής. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα από τον Τύπο των Σκοπίων τα οποία ουδέποτε έχουν διαψευστεί, ο ίδιος είναι συνιδιοκτήτης τριών εταιριών μαζί με την οικογένεια Ζάεφ. Πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσει η Thessnews, αναφέρουν ότι Κράστεβ και Ζάεφ είναι εκτός από συνοδοιπόροι στον επιχειρηματικό στίβο και συγγενείς.

Πάντως, παρά τη συγγένεια και την ταυτισμένη πορεία ο Κράστεβ είναι ένας από τους Σκοπιανούς που δήλωσε Βούλγαρος και πήρε το βουλγαρικό διαβατήριο. Ως τόπο μόνιμης κατοικίας δηλώνει το Πετρίτσι της νότιας Βουλγαρίας. Άλλωστε περίπου 70.000 Σκοπιανοί ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία είτε επειδή αισθάνονται Βούλγαροι, είτε επειδή με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουν τις διευκολύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει στην ιδιοκτησία του την εταιρία «SARA-JAVOR ENGINEERING LLC Strumica», μαζί με τον αδελφό του πρωθυπουργού Vice Zaev. Η εταιρία αυτή έχει ετήσια κέρδη που προσεγγίζουν τα 7,5 εκ. δηνάρια. Η δεύτερη εταιρία είναι η «JAVOR-SPED Ltd import-export Strumica» στην οποία μέτοχος φέρεται και ο πατέρας του Γκόραν, Σιμεόν Κράστεβ.

Η τρίτη είναι η «JAVOR-TRANS LLC Strumica» στην οποία συμμετέχει επίσης ο Κράστεβ με τον (αδελφό του πρωθυπουργού) Βάις Ζάεφ.

Ο Κράστεβ αγόρασε το διαμέρισμα το Μάιο του 2015 από μία γνωστή Θεσσαλονικιά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δυο διαμερίσματα, το ένα δίπλα στο άλλο, στον πέμπτο όροφο μίας πολυτελούς πολυκατοικίας, που χτίστηκε το 1968, επί του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας. Το πρώτο διαμέρισμα, εμβαδού 120 τετραγωνικών μέτρων είναι αντικειμενικής αξίας 210.893 ευρώ και πωλήθηκε έναντι 136.000 ευρώ. Το δεύτερο είναι 42 τετραγωνικών μέτρων και αντικειμενικής αξίας 44.755 ευρώ αλλά πωλήθηκε έναντι 14.000 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρυσι ο ιδιοκτήτης ανακαίνισε πλήρως τα δύο διαμερίσματα και τα συνένωσε, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα πολύ εντυπωσιακό, καλαίσθητο αλλά και πολύ λειτουργικό και άνετο διαμέρισμα 170 μέτρων.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο της μίσθωσης, το οποίο έχει στην κατοχή της και δημοσιεύει σήμερα η Thessnews, το πολυτελές διαμέρισμα νοίκιασε ο ιδιοκτήτης του Γκόραν Κράστεβ στην εταιρία του δημάρχου Θεσσαλονίκης «Κυρ- Γιάννης Αμπελο-οινική Τουριστική» έναντι 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, συγκεκριμένα στα μέσα Μαΐου. Αυτές τις ημέρες ο κ. Μπουτάρης με τη σύντροφο του επιπλώνουν το διαμέρισμα και ολοκληρώνουν κάποιες μικρές εργασίες και μετατροπές, προκειμένου να το κατοικήσουν.

Οι σχέσεις διαπλοκής του Ζάεφ

Στο παρελθόν πολλές φορές ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει επικριθεί δριμύτατα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τις δικές του και της οικογένειας του, τόσο από τον Τύπο της χώρας του όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δημοσιεύματα όπως «Ο Ζάεφ ενδιαφέρεται μόνο για τις επιχειρήσεις του» είναι συχνά στα Σκόπια, ενώ δεν λείπουν και οι κατηγορίες ότι θέλησε να προχωρήσει στη συμφωνία με την Ελλάδα επειδή αυτό επέβαλαν κυρίως τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Και μάλιστα ότι μπροστά τους αγνόησε τα εθνικά συμφέροντα!


Η επίθεση εναντίον του κορυφώθηκε όταν μαθεύτηκε πως διαθέτει εξοχικό στη Χαλκιδική. Αυτός απάντησε ότι ανήκει στον αδελφό του, χωρίς να αρνηθεί ποτέ ότι περνά πολλά διήμερα και διακοπές σ’ αυτό. Τότε, η κριτική επικεντρώθηκε στο κόστος της αγοράς, καθώς πολλοί δημοσιογράφοι της γείτονος παρουσίασαν ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το τίμημα των 110.000 ευρώ θεωρείται χαμηλό για το ακίνητο και την περιοχή. Μετά οι επιθέσεις εντάθηκαν με ερωτήσεις για τους τρόπους με τους οποίους η οικογένεια Ζάεφ έβγαλε από την χώρα το συγκεκριμένο ποσό για να αγοράσει το παραθαλάσσιο τριώροφο εξοχικό.

Οι επιθέσεις αλλά και τα δηκτικά σχόλια των πολιτικών του αντιπάλων γίνονται ακόμη πιο αιχμηρά όταν η κόρη του πρωθυπουργού, η εντυπωσιακή 20χρονη φοιτήτρια Αλεξάνδρα, ποστάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σέξι φωτογραφίες της στο Instagram. Οι 22.000 ακόλουθοι της, σε αντίθεση με τα στελέχη του VMRO, μοιάζουν να απολαμβάνουν τις πόζες της ξανθιάς στάρλετ, από τα μπάνια της στην πισίνα του εξοχικού, την Χαλκιδική αλλά και τις βόλτες της με ιστιοπλοϊκά σκάφη και τη διαμονή της σε υπερπολυτελή resorts.

Αδήριτα τα ερωτηματικά για Μπουτάρη...

Η υπόθεση την οποία σήμερα αποκαλύπτει η Thessnews σίγουρα εκθέτει τον Γιάννη Μπουτάρη. Ασφαλώς και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη, που είναι εξαιρετικά ερεθισμένη γύρω από το Σκοπιανό. Θα πρέπει να αναλύσει την οικονομική αυτή σχέση, που είναι σίγουρα ύποπτη, αν όχι a priori καταδικαστέα. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις κυρίως στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και επιμένουν να τον ακολουθούν παρά την φθορά που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Εάν δεν το κάνει τότε αφήνει ανοιχτό το έδαφος για κακεντρεχή σχόλια και ακόμη πιο αρνητικά συμπεράσματα. Γιατί, όπως αποκαλύπτει το παρόν δημοσίευμα υπάρχει μία οικονομική σχέση ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ένα πρόσωπο που πολύ συχνά λειτουργεί εξ’ ονόματος του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ! Πάντα οι οικονομικές σχέσεις διαμορφώνονται με όρους συμφέροντος από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Και οι τελευταίες είναι δυνατό να επηρεαστούν ακόμη και καταλυτικά από την στάση και τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν τα δύο μέρη. Ποιος μπορεί, με αυτές τις αποκαλύψεις να βγάλει από το μυαλό κάθε απλού Έλληνα ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έκανε τα... γλυκά μάτια στους Σκοπιανούς επειδή απέβλεπε σε προσωπικό του όφελος, δηλαδή σε μία καλή συμφωνία για την ενοικίαση ενός πολυτελούς διαμερίσματος; Ποιος μπορεί να αποτρέψει τον οποιοδήποτε από το να σκεφτεί ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν προσκάλεσε τον Ζόραν Ζάεφ για Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη για να διευκολύνει τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά για να νοικιάσει ένα σπίτι με καλύτερους όρους; Ποιος αλήθεια μπορεί να απορρίψει με βεβαιότητα την πιθανότητα ότι ο Γιάννης Μπουτάρης προτιμούσε να μιλά πάντα για «Μακεδονία», «Μακεδόνες» και «Μακεδονική Γλώσσα» μόνο και μόνο για να φτιάξει καλές προσωπικές σχέσεις με συγκεκριμένους παράγοντες των γειτόνων, ούτως ώστε να επωφεληθεί στη συνέχεια προσωπικά; Πηγή: Εφημερίδα Thessnews - Ρεπορτάζ: Χρήστος Νικολαΐδης

Τι δήλωσε ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ για τον Μπουτάρη

Ο διακεκριμένος βρετανός ιστορικός που έψαξε βαθιά στην ψυχή των Βαλκανίων και ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία της Θεσσαλονίκης με τα βιβλία του Τα «Βαλκάνια» (εκδ. Πατάκη, 2002) και «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι 1430-1950» (εκδ. Αλεξάνδρεια, 2006) δήλωσε μετά την επίθεση στον Μπουτάρη:

«Νομίζω ότι η δειλή επίθεση στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη μαρτυρά ότι ακόμη μας διακατέχει η δύναμη του παρελθόντος. Κατά την άποψή μου, το έργο του να ανοίξει την πόλη στον κόσμο, σε νέες οπτικές, σε νέα στοιχεία του παρελθόντος της, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Επιπρόσθετα, κατάφερε να βάλει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη και να της δώσει έναν φρέσκο αέρα. Επομένως, ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε αντίσταση. Δεν θα περίμενε, βέβαια, κάποιος ότι θα ήταν τόσο βίαιη ή ξεδιάντροπη. Από την άλλη, η πόλη, δυστυχώς, έχει μια παράδοση στον ακροδεξιό εξτρεμισμό, η οποία χρονολογείται πολύ πριν από τη δολοφονία του Λαμπράκη, αρχές της δεκαετίας του ’30», σημείωσε ο Μαζάουερ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *