ροή ειδήσεων

Έργα αποκατάστασης των αθλητικών χώρων σε 41 σχολεία της χώρας

Σχολικό Συγκρότημα 7ο Γυμνάσιο Δήμου Ρόδου



Πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των αύλειων χώρων σε 18 σχολικά συγκροτήματα, συνολικά σε 41 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ημερήσια και εσπερινά, σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 σε συνεργασία υπουργείου Παιδείας και ΓΓΑ, αποτέλεσε πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Ανακοινώθηκε, επίσης, η συνέχιση για τρίτη χρονιά του προγράμματος για τη διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η διαμόρφωση των αύλειων χώρων των σχολείων είναι κάτι αυτονόητο, αλλά έχει δυσκολίες ως προς τον προγραμματισμό και την υλοποίησή του, ενώ το κόστος είναι υψηλό. «Η αισθητική, ειδικά των σχολικών χώρων, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να είναι μέρος του προγραμματισμού και του προβληματισμού μας» σημείωσε, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι και η αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναφερόμενος στο επιτυχημένο πρόγραμμα διδασκαλίας της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «είναι ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα» και πως «έχει αυξηθεί και ο αριθμός των παιδιών και των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα». «Ξανακάνουμε έκκληση στους δήμους να αξιοποιήσουν όσες περισσότερες πισίνες μπορούν, πιστοποιώντας τες. Θέλουμε από την επόμενη σχολική χρονιά να υλοποιήσουμε τη διεύρυνση του προγράμματος τις 12 ώρες. Σήμερα ο μέσος όρος είναι 8-10 ώρες. Θέλουμε να πάμε για την Τρίτη και την Τετάρτη Δημοτικού μέχρι τις 12 ώρες και έχουμε μια ομάδα εργασίας που μελετά την επέκταση αυτής της δραστηριότητας στην Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι, με δεδομένη την έλλειψη αθλητικών υποδομών, έγιναν πιλοτικά παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους σχολείων, στην περιφέρεια σε πρώτη φάση, ώστε να δημιουργηθούν, κυρίως τις απογευματινές ώρες, κοινωνικά κέντρα για τα παιδιά και τη νεολαία, προκειμένου να αθλούνται και να αλλάξουν τρόπο ζωής. «Ήδη από το 2015 η ΓΓΑ έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, από τα οποία τα 11 έχουν ήδη ολοκληρωθεί» είπε.

Ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, παρουσίασε τα σχολεία που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεών τους. Πρόκειται για πολυμελή σχολικά συγκροτήματα σε αστικά κέντρα, σε ακριτικές περιοχές, αλλά και σε μέρη που δεν είχαν την ευκαιρία να αναβαθμιστούν τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, αυτά είναι:

- 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Λεβαδέων

- Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μούδρου Δήμου Λήμνου

- Σχολικό Συγκρότημα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, 2 Νηπιαγωγεία, 3 Δημοτικά, 1 Γενικό Λύκειο, 1 Εσπερινό Λύκειο Δήμου Ιωαννιτών

- 2ο ΓΕΛ Χίου και 2ο Γυμνάσιο ΛΙΒΑΝΕΙΟ Δήμου Χίου

- Σχολικό Συγκρότημα Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ηρακλείου Κρήτης Δήμου Χερσονήσου

- Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου/Λυκείου Ιερισσού Δήμου Αριστοτέλη

- Σχολικό Συγκρότημα 4ου Γυμνασίου/Λυκείου Δήμου Λαρισαίων

- Σχολικά Συγκροτήματα 2ο-5ο Γυμνάσιο Κοζάνης και 18ο και 13ο Δημοτικό Σχολείου Δήμου Κοζάνης

- Σχολικό Συγκρότημα κοινότητας Λαδοχωρίου/Γραικοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας

- Σχολικό Συγκρότημα 2ου Γυμνασίου/Λυκείου Δήμου Τρίπολης

- Σχολικό Συγκρότημα Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο Δήμου Λευκάδας

- Σχολικό Συγκρότημα/Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

- Σχολικό Συγκρότημα (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Λύκειο Σπάρτης Δήμου Σπάρτης

- Σχολικό Συγκρότημα 2ου ΓΕΛ Δράμας Δήμου Δράμας

- Σχολικό Συγκρότημα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Δήμου Τρικκαίων

- Σχολικό Συγκρότημα 7ο Γυμνάσιο Δήμου Ρόδου

- Σχολικό Συγκρότημα 1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου Δήμος Αγίου Νικολάου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *