ροή ειδήσεων

Υπάρχει θέμα ασφάλειας στο αεροδρόμιο Ρόδου;



Αναγνώστης: Στο αεροδρόμιο ρόδου τις τελευταίες ημέρες κυοφορείται η φήμη ότι σύντομα θα δεχτεί επιθεώρηση από τη Δ15 και από την ευρωπαϊκή ένωση (πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουνίου) προκειμένου να διαπιστωθούν και να καταγράφουν κατά πόσον τα μέτρα ασφαλείας και οι κανονισμοί εφαρμόζονται σύμφωνα με τους απαιτήσεις της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει έντονα την εταιρεία ασφάλειας Brings ,που έχει κερδίσει πρόσφατα το διαγωνισμό με μεγαλύτερο τίμημα από τον προηγούμενο ) προκειμένου να δώσει κάποια κίνητρα προσέλκυσης εργαζομένων ώστε να καλύψει τα κενά, πάνω στην ελλιπή στελέχωση των σημείων πρόσβασης ολόκληρης της περσινής περιόδου.

Τα αποτελέσματα από ότι φαίνεται έως τώρα είναι χειρότερα από πέρσι όσον αφορά τον αριθμό εργαζομένων της Βrinks ,ενώ αντίθετα από τις αεροπορικές κρατήσεις , τα τουριστικά πρακτορεία και τις προγραμματισμένες πτήσεις αεροσκαφών η τουριστική κίνηση για φέτος θα είναι αυξημένη κατά 7,85 % σύμφωνα μετά μέχρι στιγμής στοιχεία.

Η εταιρεία προσπαθεί απεγνωσμένα χωρίς τα απαιτούμενα αποτελέσματα μέσα από περικοπές στα ρεπό των εργαζομένων αλλά κράτηση των εργαζομένων πέραν του προγραμματισμένου ωραρίου (κρατώντας τους υπερωρίες σχεδόν σε καθημερινή βάση, για τον Ιούλιο δώσανε πρόγραμμα με τέσσερα ρεπό εις βάρος της εργατικής νομοθεσίας ) να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις τις τουριστικής κίνησης του νησιού με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την απόδοση αλλά και τις επιδόσεις των καταβεβλημένων εργαζομένων σε έναν πολύ λεπτό τομέα τις ασφαλείας των πτήσεων του αερολιμένα διακυβεύοντας τη φήμη ΓΙΑ ΕΝΑ αεροδρόμιο ΜΕ ελλιπή στελέχωση και εκπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας για δεύτερη συνεχή χρονιά της μεγαλύτερης πύλης εισόδου τουρισμού του νησιού μας.

Αυτό εγκυμονεί άπειρους κινδύνους και όχι μόνο στον τουρισμό μας που είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων αλλά και κάθε διαρροή ή διάδοση πληροφορίας περί επιθεώρησης είτε από την ευρωπαϊκής ένωση ή τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αεροπορίας, σε μια εποχή που όλοι πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και να απαιτούμε αυτές οι επιθεωρήσεις να γίνονται συχνότερες προκειμένου να αισθανόμαστε όλοι ασφαλέστεροι και σίγουροι στις αεροπορικές μας μετακινήσεις.

Σχόλια

  1. Μακάρι να γίνει ο έλεγχος κ να δούνε κ τις λίστες προσωπικού που υπάρχουν άτομα που δεν δουλεύουν ή δεν είναι καν στο αεροδρόμιο. κ τις παρουσιάζουν για να δείξουν ότι υπάρχη δύναμη ατόμων στα χαρτιά.. που είναι κύριοι τα 200 άτομα που έπρεπε να υπάρχουν από 1/6 αυτά ποιος τα ελέγχει ποιος τα βλέπει.. Πρέπει να γίνει κάτι πολύ σοβαρό πρώτα να πλήξει τον τουρισμό κ μετά να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχες; γιατί δε τους ακουμπά κανένας αυτούς που το παίζουν υπεύθυνοι.Μεχρει τώρα έχουν γίνει πολλά περιστατικά που κάτω από άλλες συνθήκες θα περνώντας κεφάλια. . Τώρα ούτε μιλά κανένας...θελω να πιστεύω ότι μετά τον έλεγχο θα λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι φορείς το σοβαρό αυτό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/18 16:00

      Πας στοίχημα ότι κατά τον έλεγχο θα τα βρουν ότι όλα είναι εντάξει!
      Και θα μας λένε ότι η ασφάλεια είναι πέραν όλων των προδιαγραφών!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/6/18 20:07

      Όλα αυτά γίνονται γιατί ο ένας καλύπτει τον κώλο του άλλου εκεί μέσα.
      Η Fraport δεν ξέρει ότι η εταιρία security δεν έχει τα απαραίτητα άτομα;
      Φυσικά και το ξέρει. Και τι κάνει για αυτό;
      Εδώ είναι το ζουμί, αναρωτηθείτε λοιπόν.

      Διαγραφή
  2. Θα πρέπει κάποιοι νά αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καί νά σταματήσει να ταλαιπωρείται καί πάλι ο απλός πολίτης. Να γίνονται συχνότερα τέτοιοι έλεγχοι και να μάθουν να συνεργάζονται οι εταιρίες του αεροδρομίου μεταξύ τους. Όχι νά κάνουν μπαλάκι ο ένας στον άλλο τα πρόβλημα. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο και πολλές φορές καταστρέφουν προσωπικά αντικείμενα επιβατών, καί αντί η Fraport να στέκεται στο ύψος της σε στέλνει στην ΥΠΑ, και αυτή πάλι πίσω στην Fraport τελικός φταίχτης η Brinks πού σφυρίζει αδιάφορη ντροπή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *