ροή ειδήσεων

Βρέθηκε παπάς που θέλει να κλείσει το στόμα του παπά Χρήστου απ’ τη Ρόδο

«Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και πάρα πολλοί από τους αδελφούς μου που ‘χουμε τις ίδιες σκέψεις»



Μικρή έκπληξη προκάλεσε το βίντεο ενός χρυσαυγίτη παπά που μέσα από την εκκλησία στη θεία λειτουργία έβγαλε ακροδεξιό πολιτικό λόγο, χρησιμοποιώντας λέξεις από την θρησκευτική φιλολογία, όπως «αρχιπούστηδες». «κοπρόσκυλα» και εκφράσεις όπως «φτύστε τους» και «αν τους είχα μπροστά μου θα τους έκοβα το λαρύγγι».


Ο παπά Χρήστος απ’ τη Ρόδο που φτύνει μίσος εν ονόματι του θεούλη σε πολιτικούς, ομοφυλόφιλους, και σε όποιον δεν είναι ο Κασιδιάρης.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο έκπληξη, είναι να βλέπεις παπάδες να τοποθετούνται ανοιχτά και χωρίς φόβο απέναντι σε χριστιανοτζιχαντιστικές περιπτώσεις παπατζαφέρηδων, και αυτό κάνει ο πατέρας Ιάσων Κεσέν, ο οποίος με μια ανοιχτή επιστολή του δηλώνει ότι θα ήθελε να ήταν εκείνη την ημέρα στο εκκλησίασμα του παπα-Χρήστου, για να του κλείσει το στόμα, ενώ αναφέρει συγκεκριμένα «Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και πάρα πολλοί από τους αδελφούς μου που ‘χουμε τις ίδιες σκέψεις».

Ολόκληρη η επιστολή:


«Ρίξε βάλσαμο κι άσε το αλάτι!

Δυο σκέψεις για το κήρυγμα του παπα-Χρήστου απ’ τη Ρόδο.

Θα ‘θελα να ‘μουν στο εκκλησίασμα, εκεί που ο παπα- Χρήστος έβγαλε λόγο, γιατί σίγουρα δεν έκανε κήρυγμα, έπραξε σα πολιτικός απ’ αυτούς που ψέγει. Δεν έκανε το κήρυγμα, τουλάχιστον όπως μας έμαθαν οι παλιοί παπάδες να κηρύττουμε απ’ την Ωραία Πύλη. Η κεντρική πύλη του ιερού λέγεται ‘ωραία’ γιατί μονάχα ωραία πράγματα μπορούν απ’ αυτή να βγούνε.

Θα ‘θελα να μουν μπροστά στην Ωραία Πύλη, εκεί που ο παπα- Χρήστος έβγαζε τον πολιτικό του λόγο, την περασμένη Κυριακή.

Έστειλε στην κόλαση, αναθεμάτισε, έβρισε χυδαία μα το μεγαλύτερο έγκλημα που έκανε είναι ότι δεν οικοδόμησε αλλά διχοτόμησε. Ό,τι σπάει την Ενότητα -για ‘μας τους χριστιανούς- είναι έγκλημα μεγάλο γιατί μολύνει την ωραιότητα που χαρίζεται απ’ την Ωραία Πύλη.

Το μεγαλύτερο πνευματικό κρίμα των ημερών μας είναι όταν εμείς, αρκετοί παπάδες, παίρνουμε τον Χριστό και τον μεταπλάθουμε σε μια απ’ τις πολλές ταυτότητες που κοτσάρει στους ανθρώπους η κοινωνία.

Λες κι ο Χριστός είναι καπέλο που όποτε θέλουμε το φοράμε κι όποτε όχι. Αν ο ήλιος είναι απ’ τη μια το γυρνάμε ενώ σαν είναι απ’ την άλλη πράττουμε αντίστοιχα. Δε δίνει ο Χριστός μια ταυτότητα. Χαρίζει μια πραγματικότητα που αγκαλιάζει όλες τις άλλες, πραγματικότητα της ζωής που δεν τελειώνει.

Η ειρωνεία τραγική. Το Ευαγγέλιο της μέρας εκείνης, που ο πάπα Χρήστος θα ‘χε διαβάσει πριν λίγο, έλεγε να μη θησαυρίζουμε πάνω στη γη θησαυρούς αλλά ο θησαυρός ο πραγματικός να ‘ναι ουράνιος, ο πνευματικός. Κι ο λόγος του παπά απ’ την άλλη, πολιτικός. Ακούραστη εμμονή με τη γη, με ό, τι συμβαίνει σ’ αυτή, γιατί για να μιλήσουμε για ουρανό θα πρέπει πρώτα να τον έχουμε ζήσει. Όχι κατ’ ανάγκη σε full movie, αρκεί κι ένα trailer. Ωστόσο και μια σταγόνα να ‘χεις ζήσει από Χριστό, το δηλητήριο σου φαίνεται ανάρμοστα ξένο. Άλλωστε, δέκα λεπτά κήρυγμα του παπα Χρήστου, μες την Εκκλησία του Χριστού, και τ’ όνομα του Χριστού δεν ακούστηκε!

Μόνο δηλητήριο άκουσα να βγαίνει από μια Πύλη που οι αιώνες ονόμασαν ‘Ωραία’. Όταν χειροτονήθηκα ιερέας, ένας παπάς από ‘να χωριό της Κέρκυρας, μου ‘πε «μόνο βάλσαμο να ρίχνεις στις πληγές των άλλων. Αν ρίξεις ποτέ αλάτι, άστα, βράστα, παράτα τα». Σκέφτομαι λοιπόν εκείνη τη μάνα απ’ το εκκλησίασμα που θα της είχε αποκαλύψει ο γιος ή η κόρη της την ομοφυλοφιλία του/της. Τι άραγε να αισθάνονταν σαν άκουσε το λόγο του ιερέα, τα χειροκροτήματα των χριστιανών, τι αγώνα, τι πάλη κάνει μέσα της η μάνα εκείνη; Ρίξε βάλσαμο παπά μου, κι άσε το αλάτι!

Δε βαριέσαι; Ντόρος να γίνεται: τόσο μίσος και τόσο αλάτι στις πληγές, ο λόγος του πάπα Χρήστου, αντιδωρίζει με κατάρα. Δεν ευαγγελίζεται ειρήνη αλλά σκοτάδι σκορπά. Και κανένας, μα κανένας απ’ τους χριστιανούς εκεί, δε σηκώθηκε το στόμα του παπά απ’ τη Ρόδο να κλείσει…

Τι χριστιανούς -μα το Θεό- πλέον γαλουχούμε;
Χειροκροτούν την διαίρεση, αγάλλονται στο μίσος, συγχαίρουν την αδικία κι επικροτούν αυτήν την ανομία που στις μέρες μας ακούγεται νορμάλ. Το μπλέξιμο δηλαδή της πολιτικής με την πίστη, έργο των Φαρισαίων που τόσο πολέμησε ο Χριστός σαν ήρθε στον κόσμο τούτο. Τελικά μήπως είμαστε χριστιανοί για λόγους πολιτικούς; Μήπως ο Χριστός εντέλει δε μας αφορά και τόσο; Δεν λάμπουν πια τα έργα μας. Γυαλίζουμε αντ’ αυτών τις ανασφάλειές μας. Αρκεί να διαχωριζόμαστε απ’ τους άλλους. Κι αν ο Χριστός γίνεται κριτήριο ετεροκαθορισμού, τότε μάλλον η Εκκλησία αποτυγχάνει τον σκοπό της.

Κοιτάζω το δικό μου ρούχο, το ίδιο ράσο σα του πάπα- Χρήστου. Σκέφτομαι «ρε φίλε, δε γίνεται -είναι αδύνατον- να φοράς το ίδιο ρούχο, να πιστεύεις δηλαδή τα ίδια πράγματα»… Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και πάρα πολλοί από τους αδελφούς μου που ‘χουμε τις ίδιες σκέψεις. Ο κόσμος ωστόσο αγαπά πολύ το σαματά κι ο παπάς απ’ τη Ρόδο φαίνεται από θορύβους να κατέχει. Ο Χριστός απ’ την άλλη διδάσκει στη σιγή του. Αυτό μας άφησε. Κι όπου γίνεται σαματάς στ’ όνομά του, εκείνος -είμαι σίγουρος- ότι απουσιάζει. Ο Χριστός μας θέλει ευαίσθητους, ο Χριστός μας θέλει ποιητές. Τους αναίσθητους, τους χλιαρούς, ο Θεός μια μέρα θα ξεράσει.

Θα ‘θελα πολύ να ‘μουν στο εκκλησίασμά σου την Κυριακή, παπα- Χρήστο, για να σου κλείσω το στόμα!

π. Ιάσων Κεσέν

Εφημέριος Ι. Μ. Παναχράντου Ν. Ηρακλείου Αττικής»

luben.tv

Σχόλια

  1. Κατά τα χούγια του Γιαχβέ τους και η γλώσσα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/18 23:19

    Το επώνυμο του δείχνει πολλά!
    Εάν αυτός είναι παπάς ορθόδοξος εγώ είμαι αστροναύτης!
    Σίγουρα και αυτός βρίσκεται σε αριστερή πλάνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/5/19 00:25

      Ο Ιασων κεσεν δεν ειναι αυτος που τα πεταξε και πηγε στο βατικανο με προοπτικη να γινει καρδιναλιος??? Αν δεν απατομαι .

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/6/18 07:00

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ π.ΙΑΣΩΝ!! ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο στον παπαχρηστο αγαπα την Ελλαδα μας που την ξεπουλησαν καποιοι.
      Αυτος ο ιασων δεν φαινετε ελληνικης καταγωγης.
      Χιλια μπραβο στον παπαχρηστο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/6/18 09:15

      νέα μόδα και αυτό .Όποιος δεν είναι μπολσεβίκος και προδότης είναι φασίστας. Όποιος μιλάει για Ελλάδα είναι χρυσαυγίτης. Δηλαδή μόνο οι Χρυσαυγίτες είναι πατριώτες;;.δΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΆΠΟΙΟς ΝΑ ΑΓΑΠΆΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΗς;;;Αυτός ο παπάς με το μη χριστιανικό όνομα Ιάσων και το γερμανοευρέϊκο επίθετο Κεσέν να φάει ένα κεσεδάκι γιαούρτι αντί να μιλάει για εθνικά θέματα.Βρωμοσυριζαίοι αν είσαστε έλληνες να βγήτε στο δρόμο και να το πείτε όχι να κρίβεστε στο διαδύκτιο.
      ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑ ΧΡΙΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ Η ΡΟΔΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    3. Αν διαβάσεις και λίγη σοβαρή ιστορία θα μάθεις ποιοι πούλησαν και το Βυζάντιο καιποιοί ήταν με τους Γερμανούς στην κατοχή! Όχι φυσικά από τα πλαστογραφημένα σχολικά βιβλία..............!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος26/6/18 09:17

    νέα μόδα και αυτό .Όποιος δεν είναι μπολσεβίκος και προδότης είναι φασίστας. Όποιος μιλάει για Ελλάδα είναι χρυσαυγίτης. Δηλαδή μόνο οι Χρυσαυγίτες είναι πατριώτες;;.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΆΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΗς;;;Αυτός ο παπάς με το μη χριστιανικό όνομα Ιάσων και το γερμανοευρέϊκο επίθετο Κεσέν να φάει ένα κεσεδάκι γιαούρτι αντί να μιλάει για εθνικά θέματα.Βρωμοσυριζαίοι αν είσαστε έλληνες να βγήτε στο δρόμο και να το πείτε όχι να κρίβεστε στο διαδύκτιο.
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑ ΧΡΙΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ Η ΡΟΔΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/6/18 09:20

    Είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες , τώρα έχουμε και τους Γερμανοπαπάδες Κεσέν. Ρε άντε χάσου ρεμάλι Κεσέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/6/18 11:58

    καταρχιν θελο να μουσιχορεσετε αναρθολογικαμου λαθι ΘΕΛΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΙΣΟ ΣΕ ΑΦΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΠΑΠΑ ΠΡΟΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΟΙΠΙΡΧΑΝΕ ΠΟΛΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΧΡΙΣΤΟ ΓΝΟΡΙΖΙ ΑΦΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΠΑΠΑΣ ΠΟΣ ΑΦΤΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΙ ΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΙ ΣΤΙΝ ΕΝΟΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΤΑΟΙΖΙ ΑΣ ΡΟΤΙΣΙ ΠΡΟΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΙΓΟΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/6/18 21:32

      Έλεος άνθρωπέ μου, το κείμενο αυτό-διορθώνεται στα Ελληνικά στα πεζά γράμματα.

      Διαγραφή
    2. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΠΑΠΑ!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ-ΠΑΝΤΑΛΕΗΜΟΝΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ?ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ?ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ!!ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ...ΚΕΣΕΝ(ΕΒΡΑΙΟΣ??)ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ!ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΑΠΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος29/6/18 12:02

    με τις πλατες των αλλων κανει ολα αυτα! οταν δινεις κατι δεν χρειαζεται να το ξερει η εφημεριδα και τα καναλια οπως κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/5/19 10:16

    ΠΑΠΑ ΙΑΣΩΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΗΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *