ροή ειδήσεων

Αισιόδοξη η Ελ. Κουντουρά για την τουριστική κίνηση



Όπως είπε, από τα Χανιά, υπήρξε μία αύξηση σε ποσοστό 14%



Η αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης με επίκεντρο τον τουρισμό, ήταν το βασικό θέμα των επαφών που είχε σήμερα στα Χανιά με παραγωγικούς φορείς του τόπου, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Ένα από τα βασικά θέματα των συζητήσεων, όπως τόνισε μετά το τέλος των συναντήσεών της η κ. Κουντουρά, ήταν η επέκταση της τουριστικής περιόδου για 365 ημέρες το χρόνο.

«Για να πετύχουμε αυτό το στόχο χρειαζόμαστε και τη στήριξη της κοινωνίας» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι για την Κρήτη και τη Ρόδο θα υλοποιηθούν κατά τη χειμερινή περίοδο 2018 -2019, πιλοτικά προγράμματα για την προσέλκυση τουριστών.

Από τα Χανιά η κ. Κουντουρά εμφανίσθηκε αισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης αλλά και των εσόδων το πρώτο τετράμηνο του 2018 είναι 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ όπως είπε, αν συνεχισθεί αυτή η τάση, οι τουρίστες που θα βρεθούν στη χώρα μας το 2018, υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα 32 εκατομμύρια.

Από τα Χανιά η Κουντουρά χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το 2018 προστέθηκαν στο τουριστικό δυναμικό της χώρας περίπου 25 χιλιάδες κλίνες εκ των οποίων οι 8 χιλιάδες βρίσκονται στην Κρήτη.

cretalive

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *