ροή ειδήσεων

Έκρηξη τιμών φέτος στα ξενοδοχεία λόγω αυξημένης τουριστικής ζήτησης

Απλησίαστα για τους περισσότερους Έλληνες



Το τουριστικό ρεύμα που καταγράφεται φέτος στη χώρα μας, με τις ιδιαίτερα αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι, αφίξεις ξένων επισκεπτών σε δημοφιλείς τουριστικούς περιορισμούς έχει οδηγήσει και σε εκρηκτική άνοδο των τιμών των δωματίων στα περισσότερα ξενοδοχεία, την ώρα που σε άλλες ανταγωνιστικές χώρες της Μεσογείου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων τους προχώρησαν φέτος σε μειώσεις των τιμών τους. Σύμφωνα με στοιχεία του στατιστικού δελτίου του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος τα οποία βασσίστηκαν σε κρατήσεις δωματίων τον μήνα Απρίλιο μέσω της ιστοσελίδας trivago οι τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων απογειώθηκαν τον φετινό Απρίλιο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017 και κάτι ανάλογο αναμένεται και για ολόκληρη τη φετινή τουριστική σεζόν.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:


Στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 η μέση τιμή στα 5στερα ξενοδοχεία ήταν 217 ευρώ έναντι 184 ευρώ τον Απρίλιο του 2017, τα 4στερα 125 ευρώ έναντι 109 ευρώ και τα 3 αστέρων 89 ευρώ έναντι 81 ευρώ πέρυσι τον Απρίλιο . Την ίδια ώρα τον φετινό Απρίλιο ανταγωνίστριες πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Ρώμη μείωσαν δραστικά τις τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων τους.
Στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο φέτος καταγράφηκε μεικτή εικόνα με αυξήσεις στα 5στερα ξενοδοχεία και μειώσεις στα υπόλοιπα.
Αντιθέτως σε δημοφιλείς προορισμούς σε Δωδεκάνησα, Ιόνια νησιά, Κρήτη, Κυκλάδες και Χαλκιδική και σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων οι τιμές των δωματίων πήραν την ανηφόρα, όταν την ίδιο μήνα (Απρίλιος) μειώθηκαν σε αρκετούς ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου, οι οποίοι ωστόσο συγκριτικά με τους ελληνικούς προορισμούς έχουν υψηλότερες τιμές διαμονής (Ιμπιζα, Σαρδηνία κλπ)
Στη Μύκονο τον φετινό Απρίλιο τα 5στερα ξενοδοχεία είχαν μέσες τιμές δωματίου 223 ευρώ έναντι 214 τον ίδιο μήνα πέρυσι και στη Σαντορίνη 276 ευρώ έναντι 247 ευρώ τον Απρίλιο του 2017. Ανάλογη εικόνα αυξητικής διακύμανσης των τιμών μεταξύ του φετινού και του περυσινού Απριλίου παρουσίασαν στα δύο δημοφιλή νησιά τα 4στερα, τα 3στερα και τα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων.

Τουριστικοί παράγοντες αποδίδουν τις αυξήσεις των ξενοδοχειακών τιμών στην προσδοκία των επιχειρηματιών για μια χρυσή τουριστική χρονιά που θα τους αποφέρει περισσότερα κέρδη, υποστηρίζουν όμως ότι οι έντονα αυξητικές τάσεις στις τιμές διαμονής θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά από του χρόνου στην προσέλευση επισκεπτών στη χώρα μας και στον χαρακτηρισμό της ως φτηνού προορισμού διακοπών. Από την άλλη πλήττεται και ο εσωτερικός τουρισμός γιατί αυτού του ύψους οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πλέον απλησίαστες για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *