ροή ειδήσεων

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου



-Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αρωγός του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων

Την επίσκεψη της Πρόεδρου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, Μαρίας Κρητικού και Παύλου Μπακίρη αντίστοιχα, δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την έναρξη λειτουργίας από σήμερα το Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Για πρώτη μέρα σήμερα, ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς δέχθηκαν θεραπεία στο νέο Ογκολογικό Τμήμα, το οποίο έχει εξοπλιστεί πλήρως από τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών.
Το επόμενο στάδιο είναι η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ), για την οποία ο Σύλλογος έχει στενή συνεργασία με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που χρηματοδοτεί τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό της.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό διαμόρφωση Μονάδα θα λειτουργήσει στους χώρους της πρώην Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου, που αποτελεί και το πάγιο αίτημα των καρκινοπαθών της περιοχής.

Για την σημερινή συνάντηση, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Κρητικού δήλωσε:
«Ενημερώσαμε σήμερα τον Περιφερειάρχη για την έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Παρότι έχουμε δρόμο μπροστά μας για την διαμόρφωση και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης Ογκολογικής Κλινικής, που τόσο έχει ανάγκη η Ρόδος και τα νησιά, το σημερινό είναι ένα πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα. Στην Περιφέρεια και στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, έχουμε ένα ισχυρό σύμμαχο, που από την πρώτη στιγμή στήριξε και στηρίζει με κάθε μέσο τις προσπάθειές μας , για την δημιουργία της μονάδας προετοιμασίας των φαρμάκων που χορηγούνται στις χημειοθεραπείες, απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο μας. Σε συνδυασμό με την δημιουργία και του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, που επίσης στηρίζει η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της, οικονομικά αλλά και μελετητικά, ευελπιστούμε ότι επιτέλους οι ογκολογικοί ασθενείς των νησιών μας θα έχουν επαρκή περίθαλψη, πολύ κοντά στον τόπο τους».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *