ροή ειδήσεων

Παγκόσμια κοσμοσυρροή στην Ρόδο: Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες για τον μήνα Μάϊο



Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τουρίστες κατέφτασαν στη Ρόδο με πτήσεις εξωτερικού τον Μάιο, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για μία πολύ καλή τουριστική σεζόν τόσο για το συγκεκριμένο νησί όσο και για τα υπόλοιπα του Νοτίου Αιγαίου.

Οι συνολικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο ήταν τον προηγούμενο μήνα αυξηξένες κατά 23,5% σε σχέση με το Μάιο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport, τον Μάιο αφίχθησαν με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 563.766 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 455.026 του Μαΐου 2017. Συνολικά τον Μάιο αφίχθησαν με πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού 1.013.900 επισκέπτες, έναντι 903.225 ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην πρώτη θέση φιγουράρουν οι Γερμανοί τουρίστες (71.372) και ακολουθούν οι Άγγλοι (65.583), οι Σουηδοί (28.420), οι Γάλλοι (15.203), οι Φινλανδοί (14.882) και οι Ισραηλινοί (14.656).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εκφράστηκαν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο κατά τη διάρκεια των εργασιακών του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Σύρο, «ο Μάιος για τα περισσότερα νησιά της περιοχής ήταν ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών και η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξαιρετική».

pronews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *