ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο Εφετείο Κακουργημάτων ο Βίκτωρας Ρέστης



Η γραφολογική εξέταση «καίει» τον υπόδικο εφοπλιστή – Έφτασε η ώρα της απολογίας του ενώπιον του Δικαστηρίου, στις 12 Ιουνίου


Σαν βόμβα “έσκασε” στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η επίσημη πραγματογνωμοσύνη της ειδικής γραφολόγου, Αικατερίνης Μέρμηγκα, για την πλαστότητα των εγγράφων που προσκόμισε – μέσω των συνηγόρων του – ο Βίκτωρας Ρέστης.


Ο γνωστός – περισσότερο από τις “περιπέτειές του” με τη Δικαιοσύνη – εφοπλιστής, αυτή τη φορά, κατηγορείται για ηθική αυτουργία από κοινού, κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οικονομικού οφέλους, καθώς και για άμεση συνέργεια σε ψευδή υπεύθυνη δήλωση και σε συνδυασμό, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν.1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου».

Μαζί με τον Β. Ρέστη κατηγορούνται ακόμη 13 άτομα μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη του Ομίλου του, συμβολαιογράφοι, κτηματομεσίτες και ιδιώτες που εμφάνιζαν δημόσιες δασικές εκτάσεις ως αγροτεμάχια.

Η υπόθεση αφορά την αγορά το διάστημα 2005-2008 από τις εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή «SKARPIZA DEVELOPMENT LIMITED» και «ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», περίπου 400 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Κορωπί, που ανήκαν κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και είχαν καταπατηθεί από αγρότες.

Μάλιστα, το υπ’ αριθμ.1049/2006 παραπεμπτικό βούλευμα - το οποίο αποτελείται από 1000 σελίδες - κάνει λόγο για «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ του Βίκτωρα Ρέστη ως αγοραστή και των αγοραστριών εταιρειών δικής του πραγματικής ιδιοκτησίας» καθώς και των συγκατηγορουμένων του, που είχε ως στόχο τον αποχαρακτηρισμό ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ των δασικών εκτάσεων οι οποίες ανήκαν κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και την ένταξή τους στη συνέχεια σε σχέδιο πόλης, έτσι ώστε να ανεγερθούν εκεί πολυτελή οικοδομήματα.


Το παραδικαστικό κύκλωμα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υποθηκοφύλακας Κρωπίας είχε αρνηθεί να μεταγράψει 40 συμβόλαια που είχαν κάνει οι εταιρείες του εφοπλιστήγια την αγορά αυτής της έκτασης επειδή δεν συνοδεύονταν από έγγραφο του Δασαρχείου της περιοχής που να αναφέρει ότι δεν ήταν δασικές, όπως απαιτεί ο νόμος.

Για να ξεπεραστεί ο “σκόπελος” αυτός, στήθηκε μία δίκη σε Μονομελές Δικαστήριο κατά την οποία εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας (στη συνέχεια καταδικάστηκε για δουλεμπόριο). Ο μάρτυρας αυτός υποστήριξε, ότι η έκταση αυτή ήταν αγροτική και η δικαστής χωρίς να ζητήσει, ως όφειλε, έγγραφο από το Δασαρχείο, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ την υποθηκοφύλακα να εγγράψει στα βιβλία τα συμβόλαια – μαϊμού του Ρέστη.




Χαρακτηριστικό είναι, ότι η σχετική δικογραφία βρέθηκε στη συνέχεια μετά από έφοδο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής στη “γιάφκα” του λεγόμενουπαραδικαστικού κυκλώματος Νο2, στην περιοχή του Ψυχικού!

Η εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος και ο εντοπισμός της συγκεκριμένης δικογραφίας αποτέλεσε και την αρχή για να αποκαλυφθεί η καταπάτηση των 400 στρεμμάτων από τον Β. Ρέστη και τους συνεργούς του και έτσι η υπόθεση να φτάσει, μετά από έρευνα τριών εφετών – ειδικών ανακριτών, στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, ΟΥΤΕ από την κύρια ανάκριση «κατέστη δυνατόν να φωτιστεί πλήρως ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ» του Βίκτωρα Ρέστη με τον φερόμενο ως ανιψιό πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ στον οποίο φέρεται να “χορήγησε” 40 εκατομμύρια ευρώ για τη δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων!!!
Η γραφολογική εξέταση για την πλαστότητα

Από την πρώτη στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικής μορφής στο Β. Ρέστη, εκείνος επιχείρησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας, ότι είναι “αθώα περιστερά” και πως έπεσε θύμα στενών συνεργατών του, οι οποίοι – πάντα κατά τους ισχυρισμούς του – τον εξαπάτησαν για δικό τους οικονομικό όφελος.

Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, χωρίς ο εφοπλιστής να “καταδεχτεί” να εμφανιστεί ούτε μία φορά. Οι συνήγοροί του προσκόμισαν, με εντολή του πελάτη τους, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έγγραφα που, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδείκνυαν ότι αυτός εξαπατήθηκε από τους συγκατηγορουμένους του.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ των κατηγορουμένων σχετικά με τη γνησιότητα ή μη των εγγράφων αυτών και έτσι το Δικαστήριο αποφάσισε τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στην ειδική γραφολόγο Αικατερίνη Μέρμηγκα. Το πόρισμά της, αναγνώστηκε στο Δικαστήριο πριν λίγες μέρες και σύμφωνα με αυτό, οι υπογραφές που φέρουν τα συγκεκριμένα έγγραφα είναι ΠΛΑΣΤΕΣ.





Ο Β. Ρέστης, μάλιστα, πληροφορηθείς προφανώς τα συμπεράσματα του πορίσματος της γραφολόγου πριν αυτό αναγνωστεί δημοσίως, ζήτησε – πάντα μέσω των συνηγόρων του - την εξαίρεσή της. Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ΟΜΟΦΩΝΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας αυτό το αίτημα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗ gALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Στις 12 Ιουνίου ο Β. Ρέστης θα πρέπει να εμφανιστεί στο Δικαστήριο, αφού έφτασε η ώρα της απολογίας του. Οι συνήγοροί του “δεσμεύτηκαν” στην Πρόεδρο ότι τελικά θα εμφανιστεί για να υπερασπίσει ο ίδιος τον εαυτό του. Πάντως, στην τελευταία συνεδρίαση, οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο εντολέας τους… ήταν ασθενής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *