ροή ειδήσεων

Ραγδαίες εξελίξεις: H Τουρκία «παγώνει» την παραλαβή των S-400 από τη Ρωσία



«Παγώνουν» οι συνομιλίες Τουρκίας - Ρωσίας για την παραλαβή από την Άγκυρα των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.


Να αναβάλει την παραλαβή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S400 αποφάσισε η Άγκυρα, μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παραλαβή επρόκειτο να γίνει σε εννέα μήνες.


Η αναβολή γίνεται στη σκιά της αμερικανικής προειδοποίησης ότι η αγορά των ρωσικών συστημάτων επηρεάζει την πώληση των αμερικανικών F-35.

Επισήμως η Άγκυρα επικαλέστηκε ως δικαιολογία τεχνικούς λόγους ότι δηλαδή στο διάστημα αυτό δεν θα έχουν προλάβει να εκπαιδευτούν στο λογισμικό των συστημάτων οι Τούρκοι αξιωματικοί και η χρήση του θα πρέπει να γίνεται από Ρώσους.

Η αναβολή πάντως της παραλαβής του ρωσικού συστήματος γίνεται λίγο μετά την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μαβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον και την προχθεσινή προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι αν η Τουρκία προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 αυτό θα έχει αντίκτυπο στην συμμετοχή της στα κοινά προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο αφορά στην παραγωγή των μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *