ροή ειδήσεων

LIVE: Ο Ελληνισμός διαδηλώνει για την Μακεδονία



Στους δρόμους 24 πόλεων της Ελλάδας πραγματοποιούνται από τις 19:30 συλλαλητήρια για την Μακεδονία τα οποία διοργανώνουν οι Πανμακεδονικές Οργανώσεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παράδοση του όρου της «Μακεδονίας» στα Σκόπια. Διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν και στην Κύπρο, έξω από την Ελληνική Πρεσβεία.

Συγκεκριμένα τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα διεξάγονται σε Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα, Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Ανάλογη διαδήλωση διεξάγεται και στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στη Λευκωσία έξω από την ελληνική Πρεσβεία, με πρωτοβουλία από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) με μήνυμα: «Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική».

Εν τω μεταξύ, σ' αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται Αθήνα και Σκόπια καθώς εκκρεμεί η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών κάτι που σύμφωνα με δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ που έγιναν την Τρίτη (5/6) θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Τσίπρας και Ζάεφ αναμένεται να επικοινωνήσουν προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα των διαπραγματεύσεων και ενώ, σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών στα τραπέζι παραμένουν τρεις προτάσεις σχετικά με το όνομα.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα κληθούν να καθορίσουν και τον οδικό χάρτη συμφωνίας μέχρι την επικύρωσή της πολύμηνης διαδικασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία από την Λάρισα στο πάνω μέρος της είδησης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *