ροή ειδήσεων

Κι όμως! Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι βρίσκεται στη Ρόδο και σίγουρα θα το λατρέψετε (pics)



Στη Ρόδο υπάρχει ένα μικροσκοπικό σπίτι, ή αλλιώς ένα σπίτι-μινιατούρα αν θέλουμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι χαριτολογώντας, το οποίο σχεδιάστηκε από το Mandalaki, ένα design studio που έχει την έδρα του στο Μιλάνο.


Το Mandalaki αποφάσισε να πειραματιστεί και να ανέλαβε αυτό το αρχιτεκτονικό project στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Viviane Yazdani, δημιουργώντας ένα μικροσκοπικό σπίτι με έμφαση στη λεπτομέρεια. Το όμορφο εξοχικό που έχτισαν ονομάζεται Monocabin -όνομα χαρακτηριστικό για το μικρό του μέγεθος- και σχεδιάστηκε γύρω από την εξερεύνηση του οικείου χώρου του ατόμου, ώστε να αποτελέσει την τέλεια απόδραση του καλοκαιριού.

Το Monocabin, το μικροσκοπικό σπίτι της Ρόδου, είχε ως στόχο να αντιπαραθέσει τον εξορθολογιστικό σχεδιασμό μιας σύγχρονης δομής με το βιολογικό περιβάλλον που απλώνεται γύρω στη φύση και να συνδυάσει αυτά τα δύο σε ένα δημιούργημα. Το αποτέλεσμα αυτής της σκέψης και του οράματος είναι, φυσικά, το Monocabin.



Το σπίτι αυτό είναι μόλις 26 τετραγωνικά μέτρα και η κατασκευή του έγινε με πάνελ από σκυρόδεμα, κάτι το οποίο είχε πολλά θετικά στοιχεία. Από τη μία, αυτό κατέστησε εύκολη την κατασκευή του και από την άλλη δίνει την ευκαιρία του να επεκταθεί στο μέλλον με διάφορους τρόπους και πολύ εύκολα, αν οι ιδιοκτήτες του έχουν κάποια επιθυμία να το μεγαλώσουν αργότερα.



Η ομορφιά του σπιτιού δεν εξαντλείται στο εξωτερικό του, καθώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο εσωτερικό μέρος. Κάθε κομμάτι των επίπλων είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος του σπιτιού και ο χώρος να είναι ιδανικός για να ζήσει κανείς. Αρκετά μίνιμαλ και πολύ κοντά στη φιλοσοφία του ατόμου.



Το design studio αναφέρει συγκεκριμένα για το Monocabin: «Το όνειρό μας ήταν να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο και αρθρωτό σχεδιαστικό αντικείμενο, που θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε οπουδήποτε στον κόσμο, μοιράζοντας τη φιλοσοφία του σχεδιασμού μας. Η ιστορία αυτή έπρεπε να αρχίσει στην Ελλάδα.»


mononews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *