ροή ειδήσεων

Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αναζητεί ο Thomas Cook



Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα θέλει να αποκτήσει ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ Thomas Cook, διευρύνοντας έτσι την παρουσία του στη χώρα μας, που αποτελεί γι αυτόν μια από τις σημαντικότερες αγορές του. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, εστιάζεται κυρίως στην ανάληψη του μάνατζμεντ των ξενοδοχείων και όχι στην ιδιοκτησία, με πρώτους προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα. Ενδιαφέρον υπάρχει και για μικρότερους προορισμούς, που διαθέτουν απευθείας πτήσεις με τη Γερμανία και τη Βρετανία, που είναι οι βασικές αγορές που δραστηριοποιείται ο Thomas Cook.

Τα παραπάνω αποκάλυψε σήμερα ο κ.Anthony Leurg, ανώτερο στέλεχος του τουριστικού οργανισμού, που είναι υπεύθυνος χρηματοδοτήσεων, σε συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους στην Κρήτη, όπου βρίσκονται ηγετικά στελέχη του Thomas Cook για τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου Cooks Club στην Χερσόνησο (κάτω φωτογραφία), που θα γίνουν απόψε παρουσία του CEO της Thomas Cook Pater Frankhauser και της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Ο τουρ οπερέιτορ συνεργάζεται για την ανάπτυξη των επενδυτικών του σχεδίων με την ελβετική εταιρεία ακινήτων LMEY, που αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του για την αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων στο χαρτοφυλάκιό του. Μέσω αυτής της συνεργασίας ο Thomas Cook πριν απο μερικούς μήνες απέκτησε το 42% των Club Aldiana.
Κινέζοι τουρίστες στην Ευρώπη

Όπως είπε ο κ.Anthony Leurg, ο Thomas Cook θα φέρει φέτος στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες, επί συνόλου 20 εκατ. που θα διακινήσει σε όλους τους προορισμούς, αριθμός που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη πιο σημαντική αγορά γι αυτόν, μετά την Ισπανία.

Ο τουρ οπερέιτορ, επίσης, σχεδιάζει την αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη και κατ'επέκταση και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, μαζί με τον εταίρο του την κινεζική επενδυτική εταιρεία Fosun, που έχει αποκτήσει το 11% του Thomas Cook. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει τον Thomas Cook Κίνας. Υπενθυμιζεται ότι η Fosun έχει αποκτήσει και τα Club Med.



tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *