ροή ειδήσεων

Τραγωδία – Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί και 56 τραυματίες, οι 11 διασωληνομένοι, από τις φονικές πυρκαγιές (Live)



Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν από το μεσημέρι της Δευτέρας περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Γιώργος Μαθιόπουλος. Δημοσιογραφικές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον οκτώ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας οι τραυματίες είναι 56 ενώ υπάρχουν και 11 διασωληνωμένα άτομα.

Στην Κινέτα, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:00 και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ανεξέλεγκτη.

Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες με την κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου αλλά και τα δρομολόγια του προαστιακού να διακόπτονται.

Λίγες ώρες μετά γύρω στις 17:00 εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης από όπου εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Aυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδες εθελοντών με δικά τους οχήματα. Τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το βράδυ της Δευτέρας η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κήρυξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο πρωθυπουργός επιστρέφει εσπευσμένα από τη Βοσνία όπου βρισκόταν.


07/24/2018 01:09
Στο ΕθΚΕΠΙΧ σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας


Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Από εκεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου παρακολουθεί και συντονίζει το σχέδιο μεταφοράς ανθρώπων , που έχουν αποκλειστεί από τις πυρκαγιές, από την φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», που έχουν καταπλεύσει στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα.




Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας απόπλου βρίσκονται όλα τα πλοία μεταφοράς προσωπικού του ΠΝ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ στο αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» έχει επιβιβασθεί προσωπικό και λέμβοι της Ζ΄Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών. Επιπλέον με απόφαση του ΥΕΘΑ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής για την περίθαλψη τραυματιών.


07/24/2018 01:07
Βίντεο από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού





07/24/2018 00:52
Δηλώσεις Τσίπρα για τις φονικές πυρκαγιές


Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.



Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλα τα Σώματα είναι σε συντονισμό, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και πως βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.




Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους και σε όλες "να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται". Απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι σε κίνδυνο, τονίζοντας πως προέχει η ανθρώπινη ζωή.



"Πρέπει να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και τη χώρα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.


07/24/2018 00:50



Δραματική επιχείρηση διάσωσης από πλοίο – Βίντεο Ντοκουμέντο


07/24/2018 00:47



Πληροφορίες για οκτώ νεκρούς στη Ραφήνα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ


07/24/2018 00:23



Αναφορές για 5 νεκρούς. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.


07/24/2018 00:19
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες







07/24/2018 00:12
Ο Τσίπρας στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής







07/24/2018 00:04
Βίντεο από την κατάσβεση







07/23/2018 23:58
Και τα λεωφορεία στη μάχη της διάσωσης


Σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εντολών του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τα αμαξοστάσια Ανθούσας και Λιοσίων των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), ώστε λεωφορεία να παραλάβουν, από το λιμάνι της Ραφήνας, πληγέντες από την καταστροφική φωτιά της Ανατολικής Αττικής και να τους μεταφέρουν σε χώρους φιλοξενίας (ξενοδοχεία).

Εξάλλου, στον τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου, βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο συρμοί του Μετρό, ώστε να μεταβούν, για τον ίδιο λόγο (παραλαβή πληγέντων), σε εκείνον της Δουκίσσης Πλακεντίας, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *