ροή ειδήσεων

ΟΙ σκύλοι στον συνοικισμό καστελοριζιων είναι περισσότεροι απ τους κατοίκους


Αναγνώστης: ο νομος για τα κατοικίδια ψηφίστηκε τελικα...τωρα περιμένουμε να εφαρμοστεί !!!
σκύλοι παντου στα μπαλκόνια στοις αυλές στο δρομο...αν ηταν φιλόζωοι θα τους εκαναν μια βολτα που και που θα τους επλεναν.
η κατάσταση εχει ξεφύγει.πας μια βολτα... και σε κυνηγούν οι σκυλοι.. ένα αρχίζει ακουν τα αλλα και γινεται... σκυλο-συναυλία
εμας πιος θα μας προστατεύσει απ τα σκυλια? ο νεος νομος λεει για ταυτότητα τσιπακι.στείρωση, παράβολο 100 ευρω ετησίως αν δεν το στείρωσις..,τελος οι σκυλοι απ τα μπαλκόνια !!!!θα εφαρμοστούν αυτα άραγε?


Σχόλια

  1. https://cityportal.gr/details.php?article_id=78231&subcat_id=16&cat_id=54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/18 07:07

    Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, σημαντικές αλλαγές, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

    Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου 4039/2014 είναι:

    -Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων – είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του – που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

    -Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

    -Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.
    Ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου:

    1. Θα πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.

    2. Σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.

    3. Είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του.

    4. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να φροντίζει για τον περίπατο του κατοικιδίου του, που πρέπει να γίνεται πάντα με συνοδό. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου το ζώο να μην εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους άλλων ιδιοκτησιών.

    5. Κατά τον περίπατο του κατοικιδίου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καθαρίζει άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου. Η μη τήρηση επιφέρει πρόστιμο.

    6. Η στείρωση των ζώων είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, ενώ για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσει το κατοικίδιο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης.

    7. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό κατοικιδίων που μπορεί να διατηρεί ένας ένοικος πολυκατοικίας. Εφόσον, όμως, βάσει καταστατικού της πολυκατοικίας υπάρχει περιορισμός, δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο ζώα.

    Η διατήρηση κατοικιδίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

    α) Να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη.

    β) Να μην παραμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες.

    γ) Να τηρούνται στο διαμέρισμα οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις.

    δ) Να φέρουν τα ζώα τσιπ και να έχουν βιβλιάριο υγείας.

    8. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας.

    9. Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

    ο νομος τα λεει οχι εγω.μενει να εφαρμοστη λιγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/7/18 07:12

    συμπαθω τα ζωα αλλα μου την δινουν οι τυποι που εχουν 3 σκυλια που ξεσηκώνουν την γειτονια ...και δεν εχουν γυναικα.α πα πα πα η φιλοζωία σε μαρανε ρε αντρακλα...τουλαχιστον μαζευε τα σκατα που κανουν,και βρες.... γυναικα επείγοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/7/18 10:59

    Όλοι έχουν δίκαιο. Και αυτοί που έχουν σκυλιά και αυτοί που δεν έχουν. Αυτά που τελικά φταίνε, φαίνεται ότι είναι τα ίδια τα ζώα. Φταίνε γιατί δεν θα έπρεπε να υπήρχαν . Πόσο μικρός μπορεί να γίνει ο «πολιτισμένος άνθρωπος» όταν πρόκειται να εξασφαλίσει τα δικά του θέλω απέναντι σε αυτά των σκυλιών . Αδέσποτα η συνοδείας. Βλέπει τα περιττώματα αυτών και του σηκώνεται η τρίχα, την ίδια στιγμή που ο ίδιος πετάει πλαστικά, χαρτιά και μπάζα σε αυτούς τους ίδιους δρόμους. Ενοχλείται από τις φωνητικές επιδόσεις των σκυλιών μη γνωρίζοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος που τα ζώα αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους η προειδοποιούν για την εμφάνιση κάποιου άγνωστου επισκέπτη, την ίδια στιγμή που έχει το ράδιο στο φουλ και την εξάτμιση της μηχανής του τρύπια. Όλοι όσοι επικρίνουν τα καημένα τετράποδα τυχαίνει να δηλώνουν και φιλόζωοι. Δεν τους είδα όμως να βγάζουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο όταν, πριν από μερικούς μήνες, θανατώθηκαν με φόλες μέσα στις αυλές δύο σπιτιών της περιοχής, τέσσερα σκυλιά. Για τα αδέσποτα υπεύθυνος είναι ο δήμος και θα έπρεπε να τα μαζεύει και να τα τοποθετεί σε ειδικούς χώρους. Υπάρχουν τέτοιοι χώροι άραγε ; Μην ξεχνάμε ότι με τα ζώα είμαστε συγκάτοικοι επάνω στη γη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν αυτήν μας την συμβίωση να την κάνουμε καλύτερη και να μην προσπαθούμε, τις δικές μας αδυναμίες, να τις μεταφέρουμε σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. an ομως η εξατμηση ειναι οκ.κι το ραδιο παιζει σιγα?και αν ο γειτονας εχει στο μπαλκονι το σκυλο και σε γαυγιζει ακομα και οταν εισαι στην αυλη σου?τι κανεις με τοις αδυναμιες σου εσυ πολιτισμένε?εγω παντως δεν θα εβαζα φολα...αλλα μαλλον στο τελος θα πηγαινα στον εισαγγελέα..να εφαρμοστουν οι νομοι του κρατους θελουμε κυριε ανωνυμε !!!

      Διαγραφή
  5. ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/18 21:53

      κκαι οι ιδιοκτητες των σκυλιων να καθαριζαν τα ...κακα τους

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/18 01:36

    η κατασταση με τα σκυλια ειναι ασχημη και χειροτερευει. η πολιτεια οι τοπικες αρχες οφειλουν να εφαρμοσουν τους νομους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *