ροή ειδήσεων

Τον Ιούνιο έβρεξε στη Ρόδο όσο τον Φεβρουάριο – Η μεγαλύτερη βροχή ήταν στον Έμπωνα



ΜΙΞΗ ΦΘΙΝΟΠΟΥΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.

Γράφει ο Σεραφείμ Χριστοδούλου: Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος (με κατεύθυνση Μετεωρολογίας) και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το βαρομετρικό υψηλό στην Αγγλία ήταν το βασικό αίτιο για την προσέγγιση βαρομετρικών χαμηλών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και το σύνολο του νησιού στην Ρόδο. Σημειώνεται ότι είναι σπάνιο το γεγονός καταγραφής βροχοπτώσεων, πόσο μάλιστα και αξιόλογων, για το νησί της Ρόδου τον μήνα Ιούνιο.


Πιο συγκεκριμένα, η πόλη της Ρόδου δέχθηκε 8.2 χιλιοστά βροχής (κανονικά καταγράφονται μόνο 2.3 χιλιοστά τον συγκεκριμένο μήνα και κυρίως στην αρχές αυτού) ξεπερνώντας (και μάλιστα με διπλάσια βροχόπτωση) τον Απρίλιο που είχε μόλις 3.8 χιλιοστά. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η συνολική βροχόπτωση του Ιουνίου ήταν εξαιρετικά κοντά με αυτήν του Φεβρουαρίου 2018 (9.8 χιλιοστά) αλλά και με αυτήν του Μαΐου 2018 (10.8 χιλιοστά)! Από την αντίθετη πλευρά, η θερμοκρασία συμβάδισε με τα κανονικά, για την περίοδο που διανύουμε, επίπεδα με μέση μηνιαία θερμοκρασία τους 24.7 βαθμούς Κελσίου.





Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας όμως κυμάνθηκε τον συγκεκριμένο μήνα στους 24-25 (και τοπικά τους 26) βαθμούς Κελσίου, θερμότερη κατά 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.


Στις υπόλοιπες περιοχές της Ρόδου, ο Έμπωνας κατέγραψε 22.6 χιλιοστά, η Λίνδος 8.8 χιλιοστά και η Κατταβιά 0.2 χιλιοστά συνολικής βροχόπτωσης κατά την διάρκεια του Ιουνίου 2018.


Ο Ιούλιος ωστόσο μπαίνει με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, καθώς στο πρώτο 7 ήμερο προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους δυτικών διευθύνσεων στα 3-5 Μποφόρ και την θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο φτάνοντας και τους 35 (τοπικά και τους 36 με 37) βαθμούς Κελσίου στα τέλη του πρώτου επταήμερου.

Η θερμοκρασία επιφανείας της θάλασσας θα κυμανθεί στα επίπεδα των 25-26 βαθμών Κελσίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *