ροή ειδήσεων

Αδειες κυνηγιού: Αρχίζουν οι εκδόσεις νωρίτερα από κάθε άλλη φορά



Με την υπογραφή, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, δύο απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων, «ανοίγει» η προθεσμία έκδοσης αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-19. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται αυτή η δυνατότητα (της αδειοδότησης έναν μήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά) στους ενδιαφερόμενους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δύο αποφάσεις, που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη, είναι:

- Κοινή Υπουργική Απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο Πράσινο Ταμείο.
- Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυνηγετικούς συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας δια μέσου αυτών.


Σημειώνεται, ότι τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά από το 2015.

Επιπλέον, είναι η πρώτη χρονιά που οι δύο αποφάσεις διαχωρίζονται από την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου», η οποία θα έχει, επίσης, δημοσιευτεί έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν οι παραπάνω τρεις αποφάσεις να δημοσιεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η δυνατότητα έκδοσης αδειών θήρας να ξεκινά ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου ή ακόμα και την τελευταία ημέρα.

Αυτό, πρακτικά, είχε τις εξής συνέπειες:
- Συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και τους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες ημέρες.
- Αδυναμία για κάποιους πολίτες να τηρηθεί η ρυθμιστική, αφού δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η άδεια θήρας.
- Αδυναμία συνδυασμού καλοκαιρινών διακοπών πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αφού ο πολίτης ήταν αναγκασμένος να είναι στον τόπο έκδοσης της άδειας θήρας για να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη φετινή ρυθμιστική απόφαση θήρας, θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *