ροή ειδήσεων

Συγκλονίζει ο πατέρας της τραγωδίας στον Έβρο: Ζητούσαμε σωσίβια και δεν μας έδιναν



Συγκλονίζει ο Μουράτ Ακτσαμπάι, που έχασε τη σύζυγό του και το ένα από τα τρία του παιδιά,όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία ανετράπη στον ποταμό Έβρο.


Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τις σορούς της μητέρας και του μόλις ενός έτους μωρό της, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο παιδιών, 7 και 5 ετών.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας που είδε την οικογένεια του να χάνεται μπροστά στα μάτια του.

«Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί. Εύχομαι και τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα γι' αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες», πρόσθεσε.


Πώς συνέβη η τραγωδία

Ο άνδρας περιέγραψε τη στιγμή που αναποδογύρισε η βάρκα: «Όταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δωσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται», είπε.


Ερωτηθείς γιατί αποφάσισαν να φύγουν από τη χώρα τους απάντησε: «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσουμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του Alpha:


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *