ροή ειδήσεων

Ελληνικής καταγωγής ο διαδηλωτής που χτύπησε ο σωματοφύλακας του Μακρόν



Στο σχετικό βίντεο που έχει κυκλοφορήσει, ο σωματοφύλακας φαίνεται να χτυπά στο κεφάλι τον διαδηλωτή, αφού τον έχει σύρει στο έδαφος, να τον πατά πάνω στο στήθος και να τον εγκαταλείπει.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Closer, ο άνδρας, με καταγωγή από την Ελλάδα, που έπεσε θύμα του Αλεξάντρ Μπεναλά, μετά το περιστατικό κρατήθηκε τουλάχιστον για τέσσερις ώρες, πριν η εισαγγελία ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός έδωσε στην αστυνομία ψεύτικη ταυτότητα που ανήκε σε Έλληνα μπασκετμπολίστα.






Τη σκυτάλη των αποκαλύψεων παίρνει ακολούθως το Europe 1, αναφέροντας πως ο Μπεναλά είχε ζητήσει ειδική άδεια για να μπορεί να… ξυλοκοπήσει ανενόχλητος στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.

Μετά τον σάλο ο Μακρόν απολύει τον σωματοφύλακά του

Δυο μέρες πριν από τη διαδήλωση, ο σωματοφύλακας του Μακρόν είχε ζητήσει να του επιτραπεί ο ρόλος του «παρατηρητή» της επιχείρησης της αστυνομίας στην πορεία.

Η Liberation από την άλλη αποκαλεί τον σωματοφύλακα του Μακρόν «γορίλα», σε άρθρο με τίτλο: «Αλεξάντρ Μπεναλά, ο προστατευόμενος του Μεγάρου», ενώ η «Figaro» γράφει πως είναι «γνωστός και ως ο Λευκός Λύκος» των υπηρεσιών ασφαλείας του Παρισιού, αποτελώντας το φόβο και τον τρόμο των σωμάτων ασφαλείας, λόγω φυσικά της ιδιαίτερης σχέσης του με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν από τον οποίο βρισκόταν πάντα ένα βήμα πίσω.



REUTERS/Philippe Wojazer

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για «απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα ασφαλείας μέσω βιντεοεπιτήρησης», αλλά και για «παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου».

Την ίδια ώρα, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στη Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *