ροή ειδήσεων

Στο στόχαστρο της Εφορίας οι άδειες παραμονής αλλοδαπών

Πλαστά έγγραφα ψάχνουν οι εφοριακοί



Εντολή στις Δ.Ο.Υ. να ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφα των αλλοδαπών (υπήκοοι τρίτης χώρας) που καταθέτουν αιτήσεις ή δηλώσεις για έναρξη επιχείρησης, εγγραφή ή μεταβολή στο Μητρώο ΑΦΜ κλπ. δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μετά τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν με την προσκόμιση πλαστών ή παραποιημένων στοιχείων που αφορούν στη νόμιμη παραμονή στη χώρα αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, η ΑΑΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο με τις εξής εντολές:

– Κάθε συναλλαγή αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας με το Τμήμα ή Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρώνεται μόνο κατόπιν ελέγχου της εγκυρότητας των προσκομιζόμενων στοιχείων που αποδεικνύουν τη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.

-Για τον σκοπό αυτό, ο αρμόδιος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. θα αποστέλλει σχετικό έγγραφο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο fax της αρμόδιας Εκδούσας Αρχής που αναφέρεται στο υποβαλλόμενο δικαιολογητικό, προκειμένου αυτή να αποφανθεί και να απαντήσει για την εγκυρότητά του.

– Μόνον μετά την επιβεβαίωση αυτή θα ολοκληρώνεται η συναλλαγή στην ΔΟΥ.


Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι έχει χορηγηθεί Α.Φ.Μ. από τη Φορολογική Διοίκηση στα ως άνω πρόσωπα με την προσκόμιση πλαστών ή παραποιημένων στοιχείων που αφορούν στη νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, ο αρμόδιος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. θα προβαίνει στην απενεργοποίηση του Α.Φ.Μ., για την απόκτηση του οποίου δηλώθηκαν ψευδή ή αναληθή στοιχεία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στις παραπάνω περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται από τη Φορολογική Διοίκηση ή άλλες Υπηρεσίες ότι προσκομίστηκαν στη Δ.Ο.Υ. πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά από αλλοδαπό υπήκοο τρίτης χώρας, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. υποχρεούται να αποστέλλει άμεσα αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα, επισυνάπτοντας αντίγραφο του πλαστού ή παραποιημένου δικαιολογητικού καθώς και του εγγράφου της φερόμενης ως Εκδούσας Αρχής, από το οποίο προκύπτει η πλαστότητά του ή παραποίησή του.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/7/18 07:11

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΝ ΡΟΔΟ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *