ροή ειδήσεων

«Τσουνάμι» συλλαλητηριών για τη Μακεδονία



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τις έντονες αντιδράσεις τους για το «Μακεδονικό», δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Οι πολίτες δεν το βάζουν κάτω στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών και με κάθε ευκαιρία ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα ιστορικά δικαιώματά τους, με τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Έτσι για σήμερα, Κυριακή, έχουν διοργανωθεί συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Ειδικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στις 20:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση θα δώσουν το παρών πολίτες και φορείς της πόλης προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών και να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Στο «πόδι» και η Κρήτη

Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 το απόγευμα, πραγματοποιούνται δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στα Χανιά στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου απηύθυνε, σύμφωνα με το e-kriti.gr, κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να συγκεντρωθούν στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ξεσηκωμός στη Βεργίνα

Από τις αντιδράσεις για τη Μακεδονία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, στις 19:30, συγκέντρωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.


«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της, Αντώνης Καγκελίδης, έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.
Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνεται την Τετάρτη και στα Τρίκαλα από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/7/18 04:01

    Θα έπρεπε να ντρέπεστε...διότι και στην Ρόδο κάνουν συλαλλητηρια και δεν τα διαδηλωνετε!!! Ξεφτυλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *