ροή ειδήσεων

Οι καλοκαιρινές διακοπές ωφελούν σοβαρά την καρδιά



Εκτός από τα παγωτά και τους γευστικούς πειρασμούς που απειλούν να εκτροχιάσουν τη διατροφή μας και τα ηλιακά εγκαύματα που παραμονεύουν, οι καλοκαιρινοί μήνες κρύβουν τεράστια οφέλη για την υγεία μας.

Πρώτο και καλύτερο οι καλοκαιρινές διακοπές, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελούν το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του, καθώς κατά τη διάρκειά τους μειώνεται σημαντικά το στρες και βελτιώνεται η διάθεση, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει προστασία από καρδιακά νοσήματα...

Σε ό,τι αφορά την υγεία της καρδιάς, οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική διαφορά στα ποσοστά επιβίωσης από έμφραγμα κατά τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι οι πιθανότητες θανάτου από έμφραγμα, ασθένειες του κυκλοφορικού ή καρδιακή ανεπάρκεια τον χειμώνα είναι 26%-36% υψηλότερες σε σχέση με το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά μας ανυπόφορη σε γενικές γραμμές, όμως εξασφαλίζουν ένα πράγμα: μεγάλη εφίδρωση, πράγμα εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία. Αν και δεν προσφέρει πλήρη αποτοξίνωση, συμβάλλει στην καταπολέμηση των μολύνσεων, αφού διατηρεί την επιδερμίδα καθαρή από βακτήρια και μύκητες, ανοίγει τους πόρους και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος.

Οσον αφορά τη διατροφή, εκτός από τα παγωτά, δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς τεράστια ποικιλία φρούτων, τα οποία, πέρα από νόστιμα, είναι και εξαιρετικά θρεπτικά. Ολα τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και νερό. Τα κεράσια, για παράδειγμα, επιταχύνουν την αποθεραπεία του οργανισμού μετά την άσκηση και έχουν παυσίπονη δράση, ενώ οι φράουλες συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας του οργανισμού τις ημέρες με πολλή ζέστη.

Το κολύμπι, τέλος, άρρηκτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης, καθώς γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες με ελάχιστη καταπόνηση, βελτιώνει τη δύναμη και την αντοχή, δεδομένου ότι το νερό αποτελεί φυσική αντίσταση και ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση, καταπολεμώντας την κατάθλιψη, ενώ συμβάλλει και στη μακροζωία, καθώς οι κολυμβητές έχουν αποδεδειγμένα χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τους δρομείς.

[Πηγή espressonews.gr]


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *