ροή ειδήσεων

Τουρκικά ΜΜΕ: Μαζικό “κύμα” φυγής γκιουλενιστών, σε Ελλάδα και Κύπρο



Προσπάθεια μαζικής φυγής γκιουλενιστών σε Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαήμερο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.


Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές ασφαλείας, μεταδίδουν ότι ο αυτό-εξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και υπ’ αριθμόν ένας εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει εντολή στα μέλη της οργάνωσής του στην Τουρκία να διαφύγουν με κάθε τρόπο προς την Ελλάδα και την Κύπρο.


Σύμφωνα με τις εντολές Γκιουλέν, καλούνται τα μέλη της οργάνωσής του να βρουν τρόπους διαφυγής είτε μέσω θαλάσσης προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο, είτε μέσω ξηράς από την Αδριανούπολη προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Όπως αναφέρουν οι τουρκικές πηγές ασφαλείας, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ένα μεγάλο κύμα διαφυγής και οι συνοριακοί φύλακες βρίσκονται σε επιφυλακή με τις συλλήψεις κάθε μέρα να είναι δεκάδες.


Στα σύνορα με το Αιγαίο και τον Έβρο ποταμό μέσα σε 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους 5 παιδιά, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προς την Ελλάδα.

Στη Σμύρνη συνελήφθησαν 7 άτομα, ανάμεσά τους κι ένας Τούρκος δικαστής, που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Στην Αδριανούπολη άλλοι 20 ύποπτοι για σχέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν τα χερσαία σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας.

Επίσης, λίγο πριν φτάσουν στη Ρόδο μία ομάδα 50 ατόμων, ανάμεσά τους στρατιωτικοί και δάσκαλοι, που προέρχονταν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου συνελήφθη και προσήχθη στη Μερσίνα της Τουρκίας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν δεκάδες περιπτώσεις σε διάφορα συνοριακά περάσματα της χώρας προς την Ελλάδα και την Κύπρο με αντίστοιχες συλλήψεις υπόπτων γκιουλενιστών και κάνουν λόγο για «ξαφνική μαζική φυγή» από τη χώρα Τούρκων πολιτών.

Πηγή: ant1news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *