ροή ειδήσεων

Η Huawei ξεπερνά για πρώτη φορά την Apple



Η Huawei ξεπέρασε την Apple, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις αποστολές smartphone παγκοσμίως στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, μένοντας πίσω μόνο από τη Samsung και επιβεβαιώνοντας την άνοδο των Κινέζων ανταγωνιστών.


Σύμφωνα με έρευνα αγοράς της IDC, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Huawei έστειλε σε πελάτες της 54,2 εκατομμύρια τηλέφωνα, δηλαδή 41% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, την κατασκευάστρια του iPhone. Ο κινεζικός κολοσσός κατέλαβε το 16% της αγοράς, έναντι 21% της Samsung και 12% της Apple. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Xiaomi και η Oppo, αμφότερες με έδρα την Κίνα.

Οι κινέζοι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων αυξάνουν όλο και περισσότερο την επιρροή τους, καθώς αναπτύσσεται η κινεζική αγορά και επεκτείνονται στο εξωτερικό. Η Huawei έχει εισέλθει στις αγορές της Ευρώπης και της Αφρικής, αλλά δεν έχει καταφέρει να διασπάσει τη μαζική αμερικανική αγορά. Η Apple τείνει να πουλά τα iPhones σε υψηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές της και επωφελείται από υπηρεσίες όπως το iTunes, που τη βοήθησαν να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τριμήνου της.

«Το γεγονός ότι η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει την Apple έχει τεράστια σημασία», δήλωσε ο Ben Stanton, αναλυτής της Canalys, υπογραμμίζοντας την ανατροπή που υπήρξε και στα μερίδια αγοράς κατά τη διάρκεια του τριμήνου. «Είναι η πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια που η Samsung και η Apple δεν καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Η απομόνωση της Huawei από τις ΗΠΑ την ανάγκασε να δουλέψει σκληρότερα στην Ασία και την Ευρώπη για να πετύχει τους στόχους της», πρόσθεσε.

Η Canalys επεσήμανε ότι το δεύτερο τρίμηνο παραδοσιακά είναι αδύναμο για την Apple που λανσάρει τα νέα μοντέλα της προς τα τέλη της χρονιάς και συνήθως βλέπει τις πωλήσεις της να αυξάνονται στο τέταρτο και στο πρώτο τρίμηνο. Το momentum για το iPhone X, η τιμή του οποίου ξεκινά από τα 1.000 δολάρια, δεν διατηρήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Canalys.

Διεθνώς, ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των smartphone συνέχισε να επιβραδύνεται, με τις αποστολές να μειώνονται κατά 1,8% στο τρίμηνο, στα 342 εκατομμύρια κομμάτια. Ο αριθμός των smartphone που διακινήθηκαν το 2017 μειώθηκε κατά 0,3%, σύμφωνα με την IDC, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Τα έσοδα της Samsung υπέστησαν πλήγμα από την πιο αδύναμη αγορά, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη. Η νοτιοκορεατική εταιρεία, που κατασκευάζει τσιπ μνήμης και οθόνες, όπως και κινητά, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

“Το momentum της Huawei προφανώς θα προβληματίσει την Samsung, αλλά θα πρέπει επίσης να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για την Apple, που πρέπει να αυξήσει τον όγκο των παραδόσεών της για να υποστηρίξει το αναπτυσσόμενο τμήμα υπηρεσιών της”, ανέφερε ο Στάντον σε δήλωσή του. “Αν η Apple και η Samsung θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην αγορά, πρέπει να κάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους πιο ανταγωνιστικά”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *