ροή ειδήσεων

Χρυσικόπουλος: Το open water μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού



Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Open Water Swimming, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, μετά την συμμετοχή του στον αγώνα Oceanman Greece και πριν το μεγαλύτερό του εγχείρημα να κολυμπήσει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο μίλησε στο redbull.com για την μεγάλη του αγάπη και μας ξεναγεί στον χώρο της ανοιχτής θάλασσας.

– 140 χλμ συνεχόμενα, με πολύ μικρές στάσεις δευτερολέπτων για φαγητό και νερό. Ποιο είναι το μυστικό της αντοχής σου και αυτό που σε παρακινεί να πας ένα βήμα παρακάτω;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει μυστικό. Προσήλωση στο στόχο και προπόνηση. Πάντα θέλω να κάνω ένα βήμα πιο μακριά, πάντα με εξιτάρει να κάνω πράγματα που δεν έχει κάνει κανένας ή πράγματα που έχουν κάνει ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο.”

– Τι σκέφτεσαι την ώρα που είσαι μέσα στο νερό;

«Όταν είμαι μέσα στο νερό, την μεγαλύτερη διάρκεια σκέφτομαι τι γίνεται εκείνη τη στιγμή, ζω τη στιγμή. Για μικρή διάρκεια, το μυαλό περιβάλλεται από ωραίες σκέψεις που θα με βοηθήσουν να συνεχίσω να κολυμπώ. Όταν περάσουν οι πρώτες 30 ώρες συνεχόμενο κολύμπι, φτάνεις σε ένα σημείο που ότι ξέρεις σταματήσει να ισχύει, ακόμα και ο χρόνος και η ύλη αλλάζουν υπόσταση. Ξεπερνάς τα όρια του αθλητισμού και πας σε ένα άλλο επίπεδο που όσο πιο δυνατό μυαλό έχεις τόσο μπορείς να ξεπεράσεις τον πόνο και να συνεχίσεις να κολυμπάς.”

– Ποιοι είναι δίπλα σου σε αυτό το εγχείρημα; Υπάρχει στήριξη από την πολιτεία;

«Σε ένα τόσο μοναχικό εγχείρημα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω δίπλα μου την οικογένεια μου. Ο Πέτρος Παρθένης έχει αναλάβει όλη την οργάνωση του εγχειρήματος. Έχουμε την στήριξη του «Bay trip mykonos” που θα μας δώσει το σκάφος συνοδείας, την «Mινεττα ασφαλιστική” και την «Σύμπλευση”. Και είμαι αισιόδοξος ότι και άλλοι θα στηρίξουν το εγχείρημα μου. Στήριξη από την πολιτεία δεν υπάρχει αλλά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης.”


– Επόμενος στόχος; Σκέφτεσαι να σπάσεις το παγκόσμιο ρεκόρ των 225 χλμ;

«Είμαι άνθρωπος που βάζω διαδοχικά στόχους. Αυτή τη στιγμή κοιμάμαι και ξυπνάω και στο μυαλό έχω το Ρόδος-Καστελλόριζο, έτσι δεν θέλω να βάλω ακόμα να βάλω τον επόμενο στόχο για να μην σκέφτομαι τίποτα άλλο. Βέβαια όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει το παγκόσμιο ρεκόρ.”



– Στην Ελλάδα διοργανώνονται αρκετοί αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, μερικοί με διεθνή χαρακτήρα. Θεωρείς πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνει το open water swimming σημείο αναφοράς για την χώρα και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού;

«Περίπου μια δεκαετία πριν, έβλεπα το τρέξιμο να ανθίζει σε όλη την Ελλάδα με διάφορους αγώνες. Τότε έλεγα τι κρίμα που δεν γίνεται αυτό και σε αγώνες open water. Σήμερα το open water είναι το πιο αναπτυσσόμενο σπορ στην Ελλάδα με πολλούς ωραίους αγώνες, άρα εννοείται υπάρχει η δυνατότητα να γίνει σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται.”

– Προσωπική ζωή υπάρχει;

«Εννοείται έχω προσωπική ζωή, βέβαια περιορισμένη. Αλλά όταν μπαίνω στο νερό νιώθω τόσο ελεύθερος που δεν το ανταλλάσσω με τίποτα.”

– Ποια είναι η πιο όμορφη θάλασσα στην οποία έχεις κολυμπήσει;

«Έχω κολυμπήσει σχεδόν σε όλες τις ελληνικές θάλασσες αλλά και σε κάποια μέρη του εξωτερικού. Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω ποια είναι η πιο όμορφη. Ίσως η πιο όμορφη είναι αυτή που βρίσκομαι κάθε στιγμή και κολυμπάω.”

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *