ροή ειδήσεων

Ρόδος: αρχιμανδρίτης – ήρωας κατέβαλε 2 μισθούς του για να χαμογελάσουν 73 παιδιά



Ρόδος - Στιγμιότυπα από την δωρεάν παροχή σχολικών ειδών στην μαθητιώσα νεολαία (73 παιδιά) του Ιδρυματικού Ναού Αγίου Τρύφωνος Κολυμπίων Ρόδου από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσό.

Στοργή και αγάπη έδωσε στα παιδιά σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός. Χαμόγελα, αγκαλιές, φιλιά εισέπραξε από τα παιδιά και από την απερίγραπτη χαρά του άοκνου γέροντα της Ρόδου π. Αθανασίου κατέρρευσε από συγκίνηση.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 μετά τον εκκλησιασμό πλήθος κόσμου, προσήλθαν τα παιδιά με τάξει και μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, Κολυμπίων Ρόδου και εν συνεχεία ο π. Αθανάσιος τους διάβασε την ευχή, ποιηθείσα υπό του Αθανασίου Ιερομονάχου Συμωνοπετρίτου, «Εις Φωτισμόν Γνώσεως». Ασπάστηκαν το πετραχήλι και βάσει λίστας παρέλαβαν από τα χέρια του πατρός Αθανασίου τα Σχολικά τους Είδη, Δωρεάν 73 παιδιά (Νήπια, Δημοτικού και Λυκείου).

Κατέβαλε 2 μισθούς του, όπως κάθε χρόνο, καθώς πάντα ήταν και είναι κοντά στην μαθητιώσα νεολαία και όχι μόνο.

Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Δεν ζήτησε από κανέναν για να δώσει, ούτε έχει σχέση με επιτροπές, παγκάρια, διαχειρίσεις κλπ.

Σαν ποιμένας ποιμενόμενος προσευχητικά και με κάθε τρόπο κατά δύναμην είναι κοντά στον άνθρωπο και στα ποιο καθοριστικά σημεία της ζωής τους.

Ανιδιοτελώς πάντα και χωρίς διακρίσεις.

Όλοι έχουμε την ανάγκη στήριξης και υποστήριξης.

Η πράξη τούτη δεν αποτελεί ελεημοσύνη αλλά, μια ειλικρινέστατη ένδειξη της εν Χριστώ αγάπης και συμπάθειας του στα πρόσωπα των μαθητών ανεξαιρέτως χωρίς κριτήρια και διακρίσεις !

Τα προσωπικά και μεμονωμένα – ελεημοσύνες δεν δημοσιεύονται και μήτε χρήζει προβολής ο π.Αθανάσιος. Ματθ. 6,2

Ὅταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ῥύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. Ματθ. 6,2

Οταν λοιπόν συ κάμνης ελεημοσύνην, μη την διαλαλής παντού διασαλπίζοντάς της, όπως κάμνουν οι υποκριταί εις τας συναγωγάς και τους πλατείς δρόμους, δια να δοξασθούν από τους ανθρώπους.

Αληθινά σας λέγω ότι παίρνουν αυτοί ολόκληρον τον μισθόν των, (δηλαδή απολαμβάνουν ως αμοιβήν των τον έπαινον από τους άλλους).

Ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους τους μαθητάς καλή, ευλογημένη, φωτισμένη Σχολική Χρονιά, πλουσία την ευλογία του Θεού με υγεία κατ΄ άμφω, πρόοδο και ευτυχία στην ζωή όλων και πάντοτε να έχουν συμπαραστάτας και συνοδοιπόρους, τον Τριαδικό Θεό, Την Παναγία, τους Τρεις Ιεράρχας, τον Άγιο Τρύφωνα και πάντας τους Αγίους» Αμήν !

Οι συνεργάτες του πατρός Αθανασίου (Μιχάλης, Ουρανία, Σάσα, Σταμάτης, Νικόλ, Ειρήνη) μερίμνησαν ως προς την ομαλή διανομή όλων των σχετικών.













https://www.ekklisiaonline.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *