ροή ειδήσεων

Μέχρι το 2028 θα υπάρχουν δύο Internet - Ένα κινέζικο κι ένα αμερικάνικο



Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα υπάρχουν δύο ξεχωριστά Ίντερνετ: Το ένα με επικεφαλής τις ΗΠΑ και το άλλο που θα ελέγχεται από την Κίνα. Τάδε έφη Έρικ Σμιντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και πρόεδρος της μητρικής της εταιρείας, Alphabet.

Συγκεκριμένα, ο Σμιντ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο ερωτήθηκε για τις πιθανότητες διαχωρισμού του Διαδικτύου, μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο δεν είναι ένας διαχωρισμός του ίντερνετ, αλλά μια διακλάδωση σε ένα κινεζικό Διαδίκτυο και ένα μη κινεζικό Διαδίκτυο με επικεφαλής την Αμερική. Το κινεζικό Διαδίκτυο αποτελεί ένα τεράστιο μερίδιο από το ΑΕΠ της Κίνας, όπως ισχύει και για το αμερικανικό Διαδίκτυο, οπότε αυτές οι δύο ψηφιακές υπερδυνάμεις είναι εκείνες που αναμένεται να κυριαρχήσουν», σημείωσε ο Σμιντ.

«Ο "δρόμος του μεταξιού" είναι μια τεράστια πρωτοβουλία από το Πεκίνο προς την αύξηση της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Κίνας, συνδέοντας και διευκολύνοντας όλα τα είδη εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού εμπορίου, μεταξύ Κίνας και χωρών της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας», κατέληξε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *