επικαιρότητα

Απέναντι από τη Ρόδο στη Μαρμαρίδα το θερινό ανάκτορο του Ερντογάν - 300 δωμάτια και ιδιωτική παραλία


Η μεγαλομανία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει όρια, την ώρα που η τουρκική οικονομία βουλιάζει.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στη γείτονα, ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε να φτιάξει ένα θερινό... ανάκτορο για τις διακοπές του με 300 δωμάτια. Συγκεκριμένα, το χτίζει στον στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας και το κόστος ανέγερσης της υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια τουρκικές λίρες...

Τα σχέδια προέβλεπαν αρχικά την ανακαίνιση ενός ξενώνα τεσσάρων δωματίων που κατασκευάστηκε στον ίδιο απομονωμένο κόλπο επί θητείας του Τουργκούτ Οζάλ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τους διαδόχους του. H αξία του, προ έργων εκτιμήθηκε στα 30 εκατ. τουρκικές λίρες, αλλά τελικά αποφασίστηκε η κατεδάφιση του ξενώνα αυτού και η ανέγερση της νέας έπαυλης του Ερντογάν, θύματα της οποίας έπεσαν περίπου 50.000 δέντρα, επειδή θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρόσβασης μήκους 17 χιλιομέτρων.

Στο θερινό παλάτι του Ερντογάν θα κατασκευαστεί προβλήτα, ελικοδρόμιο, πισίνες, χώροι αναψυχής, μπάνγκαλοους, κτήρια για το προσωπικό ενώ μεταφέρθηκαν και 12.000 τόνοι άμμου για την παραλία.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν φέρεται να σχεδιάζει και μία κατοικία στις της λίμνης Βαν, συνολικού εμβαδού 1.071 τ.μ. -συμβολικός αριθμός για να θυμίζει τη χρονολογία της νίκης των Σελτζούκων του Αλπ Αρσλάν επί των Βυζαντινών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα τέλη του περασμένου μήνα η νέα έπαυλη θα είναι ένα μνημείο για τη νίκη αυτή και θα κατασκευαστεί εκεί που είχε στήσει τη σκηνή του Αλπ Αρσλάν, στο Αχλάτ, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Μαντζικέρτ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης