ροή ειδήσεων

Παρατείνεται η ισχύς αδειών οδήγησης για κατόχους που συμπλήρωσαν τα 74 έτη



Οδηγίες του γενικού γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα, σχετικά με την παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών εστάλησαν σήμερα σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με αυτές, «προς αποφυγή παρερμηνειών και λανθασμένων εντυπώσεων, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, οι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συµπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών κι Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας µετά τις 30/8/2018 αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101) µέχρι την 31η Δεκεµβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν µέχρι την ηµεροµηνία προγραµµατισµού της δοκιµασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συµπεριφοράς.


Η ηµεροµηνία αυτή δεν µπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις µήνες από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούµενων δικαιολογητικών.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών.

Οι Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας παρακαλούνται για τον προγραµµατισµό των παραπάνω εξετάσεων δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *