ροή ειδήσεων

Διαφωνούν με την μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στην Τ.Α οι δήμαρχοι των νησιών



Με προβληματισμό αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου, την εξαγγελία της Ν.Δ για μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.
Ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι θα κληθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει τον φοροεισπράκτορα, για ένα φόρο που τόσο οι πολίτες όσο και οι Δήμοι ζητούν να καταργηθεί.
«Θα μεταφέρει το πρόβλημα της είσπραξης σ’ εμάς» είπε, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα επιφέρει τεράστια προβλήματα και ανισότητες.
Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μείωση έως και εξάλειψη των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εξαγγελία για μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος.
«Στοχεύει στο να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθιστώντάς την φοροεισπράκτορα και ταυτόχρονα να αφαιρέσει πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζοντας ότι το ύψος του φόρου θα καθορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο, γεγονός που θα επιτρέπει να γίνεται πολιτική εκμετάλλευση.
Η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, εξέφρασε την αντίθεσή της στο να καταστούν οι Δήμοι φοροεισπράκτορες.
«Σίγουρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται πόρους για ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, διαφωνώ όμως στη λογική να μετατραπούμε σε φοροεισπράκτορες» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι αίτημα των Δήμων είναι να τους εκχωρείται ένα μέρος των φόρων.
Στον αντίποδα ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, που θεωρεί ότι με την μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους ανοίγει ο δρόμος για την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε, πάντα διεκδικούσε να είναι οικονομικά ανεξάρτητη», τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για εξαγγελία.

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *