ροή ειδήσεων

Νέα Αγορά και Εθνικό Θέατρο στις προτεραιότητες του Δήμου



Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Νέα Αγορά, εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου.
Στα χέρια του Φώτη Χατζηδιάκου βρίσκεται ήδη ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης του μνημείου, που θα επιτρέψει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει τις διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού για την προσέλκυση επενδυτή που θα συντηρήσει, θα διαμορφώσει και θα εκμεταλλευτεί το ιστορικό ακίνητο.
Σύμφωνα με την πρόταση, το κόστος του συνόλου των εργασιών, που απαιτούνται στο κτίριο, εκτιμάται σε 4,2 εκ. ευρώ και το ύψος του μισθώματος σε 1.280.000 ευρώ.
Επίσης προτείνεται να υπάρχει ένα είδος προτιμησιακού δικαιώματος για τους σημερινούς μισθωτές, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στο τέλος του χρόνου.
Εν τω μεταξύ, τη σύνθεση όλων των μελετών που έχουν εκπονηθεί για το Εθνικό Θέατρο, ώστε να υπολογιστεί ο τελικός προϋπολογισμός και να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο η δημοτική αρχή, που ήδη ξεκίνησε μια εργολαβία για την αποκατάσταση μέρους των εξωτερικών όψεων του κτιρίου.
Για τις υπόλοιπες εξωτερικές όψεις, η δημοτική αρχή θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, ενώ αναζητεί χρηματοδότηση για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό. Μάλιστα όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος εξετάζονται διάφορες λύσεις, μεταξύ των οποίων και η αναχρηματοδότηση των δανείων που έχει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών, που θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει ένα δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *