ροή ειδήσεων

Απειλεί με πόλεμο ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε Αιγαίο και Κύπρο: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματά μας με όλα τα μέσα»



Λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως «η Τουρκία θα προασπιστεί τα δικαιώματα Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο με όλα τα μέσα».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τον Ερντογάν είχε ως κύρια θέματα συζήτησης Αιγαίο και Κύπρος.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα αυτά με όλα τα μέσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά αυτή, καθώς έγινε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας αγωγού διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, που σημαίνει ότι έρχεται και η σειρά για έρευνες στα νοτιοανατολικά της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο.

Υπάρχει βέβαια και η πετρελαιοπιθανή περιοχή της Σαμοθράκης στο βόρειο Αιγαίο, αλλά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και γύρω από το Καστελόριζο τα οποία βρίσκονται στην «Λεκάνη του Ηροδότου» θεωρούνται ότι είναι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από το αιγυπτιακό Ζορ.

Συνεπώς η Τουρκία θα επιχειρήσει να αρπάξει ότι μπορεί και εφόσον βέβαια συναντάει μηδενική αντίσταση αντί για μηδενική ανοχή από την ελληνική πλευρά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *