επικαιρότητα

Κομποστοποιητές στις γειτονιές της ΡόδουΟι τρεις πρώτοι «κομποστοποιητές της γειτονιάς» αναμένεται να τοποθετηθούν προσεχώς σε ιδιωτικούς χώρους της πόλης και ανάλογα με την ανταπόκριση των πολιτών το σύστημα θα επεκταθεί ώστε η Ρόδος πλέον να αποκτήσει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Αυτό έγινε γνωστό, μετά την έγκριση και την κατάρτιση από την Οικονομική Επιτροπή, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, των όρων διεξαγωγής δημόσιου ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού της προμήθειας εγκατάστασης αυτόνομων μηχανικών κομποστοποιητών και εξοπλισμού για το έργο «συστήματα αυτόνομης οικιακής κομποστοποίησης σε αστικό περιβάλλον», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ιντερεγκ Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος, Σάββας Διακοσταματίου, ο Δήμος εντάχθηκε σ’ αυτό το πρόγραμμα που σκοπό έχει την προώθηση στους πολίτες της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Ως γνωστόν, στη διαχείριση των απορριμμάτων έχουμε τη διαλογή στην πηγή αλλά έχουμε και το κομμάτι του οργανικού, δηλαδή τα υπολείμματα φαγητού.

Σύμφωνα με το Rodiaki.gr, θα αγοραστούν, λοιπόν, μέσω του προγράμματος μεγάλοι κομποστοποιητές, σαν κοντέινερ, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε τρία ή τέσσερα σημεία στην πόλη, σε ιδιωτικές πολυκατοικίες, με σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. Μάλιστα, σε πρώτη φάση, ένας θα τοποθετηθεί στην οδό Χειμάρρας, ένας κοντά στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου και ο τρίτος κάπου στο Ροδίνι.

Ο κάθε πολίτης θα έχει μία κάρτα με την οποία θα ανοίγει το κοντέινερ και θα ρίχνει τα υπολείμματα τροφών τα οποία θα γίνονται λίπασμα που θα χρησιμοποιείται είτε από τους ίδιους τους πολίτες ή από τον Δήμο.

Όπως είπε ο κ. Διακοσταματίου, πρόκειται για μία πολύ σημαντική δράση και θεωρεί ότι ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου ώστε η Διεύθυνση Καθαριότητας που είναι αρμόδια μαζί με τον Προγραμματισμό και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Γαμβρούδη, να μπορέσει να ξεκινήσει την εγκατάσταση στα παραπάνω σημεία. Εφόσον πετύχει αυτό τότε θα προχωρήσουν και σε άλλη προμήθεια για τοποθέτηση τέτοιων «κομποστοποιητών της γειτονιάς» σε κοινόχρηστους χώρους σε γειτονιές και έτσι πιστεύουν ότι, πλέον, η Ρόδος θα αποκτήσει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.

rodosreport.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά