ροή ειδήσεων

Θέρμαι: Εστία σκουπιδιών στο κέντρο της πόλης της Ρόδου



Άσχημη συνεχίζει να είναι η εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο στο Θέρμαι μετά την έξωση του επιχειρηματία που διαχειρίζονταν το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του.

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φακός του Skyrodos.gr δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους χώρους στην καρδιά της πόλης. Μετά την απομάκρυνση του επιχειρηματία στο πάρκο έχει μείνει μόνο ο σκελετός του κτιρίου που μόλις δύο χρόνια πριν ήταν καφετέρια που γέμιζε καθημερινά από κόσμο. Πέρα από την κριτική που ασκήθηκε για την εκμίσθωση του χώρου σε ιδιώτες το πάρκο έσφυζε από ζωή. Τώρα ερημιά πεταμένα αντικείμενα, σίδερα, ξεχασμένες ξύλινες κατασκευές και σκουπίδια.



Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου δήλωσε, ότι στην ουσία έχουμε ένα δάσος μέσα στην καρδιά της πόλης γεγονός που δύσκολα μπορεί να συνδυαστεί με τον πολυχώρο πολιτισμού που επιδιώκει να δημιουργήσει η σημερινή δημοτική αρχή. ” Ας τηρήσουν τις διαδικασίες, ας λάβουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις που απαιτεί ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις και ας προχωρήσουν “, τονίζει ο κ. Χατζηευθυμίου.

Ο πρώην δήμαρχος εκτίμησε ότι δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να γίνει τίποτε και το πάρκο θα μείνει μια πληγή στην καρδιά της πόλης.

” Δεν βλέπω να γίνεται τίποτε τελικά. Έχει περάσει ένας χρόνος . Μην το ξεχνάμε αυτό. Θα γκρεμιστεί επιτέλους η κατασκευή που υπάρχει μέσα στο πάρκο και η οποία έχει χαρακτηριστεί ως αυθαίρετη; Το μόνο κτίσμα στο χώρο είναι οι τουαλέτες. Εκεί θα δημιουργηθεί πολιτιστικό κέντρο;”, είπε ο κ. Χατζηευθυμίου.

Ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι σε όλα τα πάρκα της πόλης πρέπει να δοθεί χρηστικότητα.



” Αν δεν γίνει αυτό τα πάρκα θα ρημάζουν χωρίς ζωή και δεν θα τα επισκέπτεται κανείς. Τα δέντρα θα γερνάνε και θα πέφτουν μόνα τους. Αν θέλουν να δημιουργήσουν πολιτιστικό κέντρο στο Θέρμαι να προχωρήσουν. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να εκδοθούν άδειες. Θα δοθεί και η έγκριση από το δασαρχείο στη στιγμή που έχει χαρακτηριστεί ως δάσος; Αυτά έπρεπε να τα εξετάσουν πριν προχωρήσουν στην έξωση του ενοικιαστή. Η Ρόδος έχει το προνόμιο να διαθέτει δάσος σε απόσταση πέντε λεπτών από το κέντρο της” , σημείωσε ο κ. Χατζηευθυμίου.

Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου

Για το πάρκο του Θέρμαι ρωτήθηκε όμως και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιώργος Κακούλης ο οποίος τόνισε ότι επιδιώκεται να λειτουργήσει κέντρο πολιτισμού στο χώρο την επόμενη άνοιξη.

Ο κ Κακούλης τόνισε ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα, θα του παραδοθεί η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου.

” Έχουμε αναθέσει σε μελετητή την εκπόνηση μελέτης, για τη διαμόρφωση του χώρου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολυχώρο για τη διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ελπίζουμε μέσα στον τρέχοντα μήνα να έχουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει κάνει . Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου”, εξήγησε ο κ.Κακούλης.

“Ότι είναι νόμιμο θα μείνει και ότι είναι αυθαίρετο θα κατεδαφιστεί. Αυτή είναι η προοπτική. Θέλουμε ο χώρος να έχει ζωή τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Το πάρκο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι κατάλληλο για να φιλοξενεί εκδηλώσεις ακόμη και γάμους. Δεν θα έχει την προηγούμενη χρήση. Μιλάμε για ένα κοινόχρηστο χώρο”, είπε ο κ. Κακούλης και συμπλήρωσε ότι μόνο ένα μικρό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα υπάρχει στο πάρκο το οποίο θα τελεί υπό τη διαχείριση της ΔΕΡΜ ΑΕ.

Ο κ Κακούλης ανέφερε ότι δεν θα γίνουν πολύ μεγάλης κλίμακας εργασίες και έτσι ο χώρος μπορεί να είναι έτοιμος την άνοιξη του 2019.






http://www.skyrodos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/9/18 18:07

    ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ SECURITY ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/18 18:08

    ΕΦΥΓΕ Ο ΣΟΥΙΔΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΕΕΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΛΑ Κ ΑΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *