ροή ειδήσεων

Στενεύει ο κλοιός για τον Γιάννο: Το «μαύρο» χρήμα, οι καταθέσεις σε χρυσό και η «αμαρτωλή» βίλα



ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΥΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ - «ΦΩΤΙΑ» - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Από «κόσκινο» περνούν οι εισαγγελικές Αρχές όλα τα στοιχεία που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εμβάσματα, επενδύσεις και αγοραπωλησίες που είχε πραγματοποιήσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, με τις εξελίξεις στο εξής να αναμένονται ραγδαίες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί αναζητούν νομική φόρμουλα, με την οποία θα επιχειρηθεί να οδηγηθεί ο κ. Παπαντωνίου ενώπιον της Δικαιοσύνης και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.


Στο πλαίσιο αυτό, κατά την ίδια πηγή, ήδη έχουν αποσταλεί στη Βουλή δύο δικογραφίες:
Η πρώτη αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς έχουν προκύψει νέα στοιχεία, τα οποία έχουν διαβιβαστεί από την Ελβετία και την Κύπρο αναφορικά με τις τραπεζικές κινήσεις του πρώην υπουργού
Η δεύτερη δικογραφία αφορά στη μεταβίβαση της πολυτελούς βίλας που διατηρούσε επί σειρά ετών ο κ. Παπαντωνίου στη Σύρο

Σε ό,τι αφορά την πρώτη δικογραφία, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εισαγγελείς αφορούν τόσο σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, όσο και διαφόρων offshore.
Επενδύσεις σε πολύτιμα μέταλλα με χρήμα του Δημοσίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», από τα στοιχεία που έστειλαν Ελβετία και Κύπρος στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκύπτει ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε πραγματοποιήσει κατά καιρούς επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι, με μέρος του «μαύρου» χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις τραπεζικές κινήσεις του πρώην υπουργού φαίνεται πως αγοράστηκαν 200 ουγγιές χρυσού και 600 ασημιού.

Ενώπιον του εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει κλητευθεί σε απολογία ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών στις 27 Σεπτεμβρίου, ως ύποπτο για τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικήματος της απιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, αλλά και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, που αριθμεί περίπου 800 σελίδες. Μέσα σ’ αυτό περιγράφονται φέρεται ότι καταγράφονται όλες οι δαιδαλώδεις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος.

Σημειώνεται πως το ζεύγος Παπαντωνίου, αν και αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, φέρεται κατά τις Αρχές να έχει «ξεπλύνει» ποσό περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *