ροή ειδήσεων

Δεν γνωρίζεις το "Στραβό ευρώ";


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Γερμανία εξέδωσε μεταλλικό 5ευρώ... για εσωτερική χρήση!
Η Bundesbank "έκοψε" ένα νέο νόμισμα των 5 ευρώ.
Ονομάζεται “Planet Earth” και δηλώθηκε -χωρίς ελέγχους κι από ποιους;- πως "κόπηκαν" 2.250.000 νομίσματα... δήθεν για συλλεκτικούς λόγους και εσωτερική χρήση...
Έχει διάμετρο 27,25 χιλιοστά, με λίγο μπλέ χρώμα σε ένα κύκλο... λίγο μεγαλύτερο κέρμα από τα 2 ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...
Ξεκίνησε η πρώτη έκδοση "Στραβού ευρώ"... στην ευρωζώνη.
Όταν αποφασίστηκε και η ιδιωτικοποίηση των εθνικών νομισμάτων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανατέθηκε η εκτύπωση ενός χαρτιού σε μια ιδιωτική εταιρία που βάπτισαν "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" και της ανατέθηκε να καθορίζει τις οικονομίες των χωρών.
Στην απλή ελληνική γλώσσα... ο ιδιώτης τυπώνει χαρτί, το δίνει με επιτόκιο στις τράπεζες χωρών κι αυτές με τη σειρά τους δανείζουν ΜΕ ΤΟΚΟ το τυπωμένο χαρτί στις χώρες τους.
Για κάθε 100 ευρώ που δανείζεται η Ελλάδα, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης, οφείλει να επιστρέφει 102,5 ευρώ, δηλαδή αίμα πολιτών.
Συνεπώς όσα παραμύθια να λέμε για "ανάπτυξη" κι άλλα συναφή... ο μονόδρομος για να επιβιώνεις, δηλαδή να είναι η χώρα σου εργοστάσιο παραγωγής χρέους, είναι αυτός:
1. Αυξήσεις φόρων...
2. Μείωση δημοσίων δαπανών... δηλαδή λιγότερα σχολεία, λιγότερα νοσοκομεία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, που έγιναν με ιδρώτα και αίμα παππούδων, πατεράδων μας...
Τι τρομοκρατεί τώρα το διευθυντήριο;
Τι σημαίνει "Στραβό ευρώ" και δεν μίλησαν ποτέ γι' αυτό οι "οικονομολόγοι" μας;
Την εμπορική ονομασία (brand-name) του ευρώ έχει σύμφωνα με την παραχώρηση εκτύπωσης χαρτιού ως νόμισμα, η ιδιωτική εταιρία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ είναι τράπεζα, αλλά χρηματοπιστωτική εταιρία). Όμως έχει την "εμπορική ονομασία" για τα ήδη κυκλοφορούντα τυπωμένα χαρτιά, ή κέρματα.
Αυτό δεν απαγορεύει σε μια χώρα της ευρωζώνης να εκτυπώσει, για παράδειγμα, χαρτονόμισμα των 40 ευρώ, των 15 ευρώ, των 90 ευρώ και ούτω καθεξής...
Ε... και; Ποια χώρα θα τολμήσει να κάνει χρήση αυτής της "τρύπας", του κενού ιδιωτικοποίησης των εθνικών νομισμάτων;
Ας σημειώσουμε ότι στην κυκλοφορία του ευρώ το 0,3% είναι κέρματα, το 6,7% χαρτονομίσματα και το 93% εγγραφές (δηλαδή αέρας). Ας αναρωτηθούμε γιατί κανένας από τους περισπούδαστους οικονομολόγους κι υπουργούς οικονομίας δεν δίνει αυτή την πραγματικότητα και την αποσιωπά;

Είναι γνωστό σε όσους είναι οικονομολόγοι -αλλά το κρύβουν με δήθεν "σκέψεις για διπλό νόμισμα"- πως η μοναδική σήμερα κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν διαθέτει κεντροαριστερή, ή κεντροδεξιά κυβέρνηση, ή συγκυβέρνηση των δύο βασικών πόλων, είναι η Ιταλία και αυτό είναι ένα όπλο της Ιταλίας. Όταν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία υπηρεσιών καταφέρονται εναντίον της νέας ιταλικής κυβέρνησης αποκρύβουν ότι το "Στραβό ευρώ" ήταν που τρομοκράτησε κι έφερε το Συνταγματικό πραξικόπημα (Βλ. Ιταλία: Bιάστηκε σαν πόρνη ακόμη κι αυτή η αστική δημοκρατία...).


Αν η Ιταλία δεν ακολουθήσει το "σύνδρομο Τσίπρα"... και βαδίσει στο δρόμο του "στραβού ευρώ", αδιαφορώντας για την ευρωζώνη και σκεπτόμενη τον Ιταλικό λαό, ίσως θα είναι η ελπίδα για όλους τους λαούς της Ευρώπης, αφού θα έχει βάλει μια βόμβα στη γερμανική Ευρώπη.
Ακριβώς γι' αυτό η ευρωπαϊκή "αριστερά" και δεξιά στοχεύουν την προσπάθεια της νέας ιταλικής κυβέρνησης: Που αποσκοπούν οι ψευδείς ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα;
press-gr.com

Σχόλια

  1. Εχετε καποια λαθη στο αρθρο σας.

    1) Η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα δεν ειναι αμεσα ιδιωτικη. Οι μετοχες της ανηκουν στις κεντρικες τραπεζες των χωρων μελων. Για την Ελλαδα, ειναι η Τραπεζα της Ελλαδος. H Τραπεζα της Ελλαδος υλοποιει τις κυβερνητικες οικονομικες πολιτικες, με τους περιορισμους που θετει η Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα. Η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι μια μη εμπορικη τραπεζα, που εχει σκοπο την σταθεροτητα των τιμων στην Ελλαδα και την διατηρηση των οικονομικων δεικτων σε αποδεκτα επιπεδα.

    "Bank of Greece SA engages in implementing the Eurosystem's monetary policy safeguarding the stability of the Greek financial system."

    "It also supports the general economic policy of the government.The company was founded in 1927 and is headquartered in Athens, Greece."

    https://www.marketscreener.com/BANK-OF-GREECE-THE-1408793/company/

    2) Η ΕΚΤ δεν καθοριζει τις οικονομιες των χωρων. Απλα καθοριζει τα ορια μεσα στα οποια μπορουν να κινουνται οι οικονομικοι δεικτες, ωστε να υπαρχει σταθεροτητα.

    3) η ΕΚΤ δεν τυπωνει χαρτι. Οι εθνικες τραπεζες τυπωνουν χαρτι, με βαση καποια κριτηρια.

    4) η ΕΚΤ δεν δανειζει χαρτι στις τραπεζες.Δανειζει base money. Δλδ αποθεματικο που το χρησιμοποιουν οι τραπεζες για συναλλαγες μεταξυ τους.

    5) Οι τραπεζες δεν δανειζουν τυπωμενο χαρτι με τοκο σε φυσικα/νομικα προσωπα. Καθε ειδος δανειου απο τις τραπεζες, ηλεκτρονικο ή οχι, εχει επιτοκιο.

    6) το χρημα δεν το δημιουργει η ΕΚΤ. Το χρημα το δημιουργουν οι εμπορικες τραπεζες οταν δανειζουν. Απλα πρεπει αυτο το χρημα που θα δημιουργηθει να εχει καποιους περιορισμους.

    7) οποιος και να δανειζεται, ειτε το ελληνικο κρατος, ειτε ο ιδιωτης, παντα θα υπαρχει επιτοκιο. Αυτο δεν εχει να κανει με την δημιουργια χρηματος. Το επιτοκιο λειτουργει ως παραγοντας ρυθμισης της αγορας, αλλιως θα υπηρχε αμεσα υπερπληθωρισμος.

    8) η επιστροφη των δανεικων με επιτοκιο δεν ειναι 'αιμα πολιτων', ειναι πληρωμη των δανειστων απο την υπεραξια που δημιουργηθηκε απο την εκμεταλλευση του δανεισμενου χρηματος. Το προβλημα στην χωρα ειναι πηραμε παραπανω δανεικα απο οσα μπορουσαμε να επιστρεψουμε.

    9) αλλες χωρες εντος του Ευρω εχουν αναπτυξη, σχολεια, νοσοκομεια και δημοσια εργα. Και εμεις εχουμε, χαρην στο ΕΣΠΑ.

    10) αλλες χωρες δεν ειναι εργοστασια παραγωγης χρεους, εντος του Ευρω. Εμεις φταιμε που χρωσταμε, οχι το Ευρω.

    11) η κοπη νομισματων μπορει να γινει ελευθερα απο χωρες με περιορισμους ομως που θετει η Ευρωζωνη.

    12) το πραγματικο χρημα δεν ειναι μονο το τυπωθεν. Δλδ δεν ειναι μονο τα χαρτονομισματα/νομισματα. Το 93% που λετε οτι ειναι αερας δεν ειναι. Το χρημα αντιπροσωπευει ενα μερος της αξιας του παραγομενου προιοντος, δεν εχει καμμια σημασια εαν ειναι τυπωμενο ή οχι.

    13) ο λογος για τον οποιο παραβιαστικε η αστικη δημοκρατια στην Ιταλια ειναι οτι το Ιταλικο κρατος εχει ελλειμματα καθε χρονο, δλδ αυξανεται το χρεος της και καποια στιγμη δεν θα μπορει να το εξυπηρετησει. Επειδη το χρεος της Ιταλιας ειναι πανω απο 1.5 τρισεκατομμυρια ευρω, εαν η Ιταλια χρεωκοπησει θα προκαλεσει τεραστια ζημια στην παγκοσμια οικονομια, και βεβαια και στην Ελλαδα. Η νεα κυβερνηση της Ιταλιας λεει οτι δεν θα ακολουθησει πολιτικες λιτοτητας, δλδ αυξανει το ρισκο πτωχευσης της Ιταλιας.

    14) Η Ευρωπη ειναι Γερμανικη γιατι, δυστυχως για τους υπολοιπους, η 'Γερμανικη' Ευρωπη εχει μεγαλη παραγωγικοτητα και τεραστιες εξαγωγες. Η Ελλαδα τι παραγει και τι εξαγει; πολυ λιγα. Τις περισσοτερες χρονιες η Ελλαδα εχει ελλειμματα στο εμπορικο ισοζυγιο, με τις εισαγωγες να ειναι αρκετα μεγαλυτερες απο τις εξαγωγες.

    Δεν φταιει λοιπον το Ευρω, αλλα εμεις ως χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *