ροή ειδήσεων

«Ανάσα» για χιλιάδες επαγγελματίες – Δικαίωμα για να παίρνουν επίδομα



«Παράθυρο» ώστε να καταφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω χρεών, να καταφέρουν να πάρουν έστω το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ύψους 360 ευρώ, προσφέρει απόφαση του υπουργείου Εργασίας.


Ειδικότερα, στην απόφαση ορίζεται ότι εφεξής δικαίωμα στη λήψη του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων θα μπορούν να έχουν και όσοι έχουν οφειλή προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Σήμερα, εάν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει χρέος λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, που είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, δεν μπορεί να λάβει σύνταξη εάν δεν ρυθμίσει την οφειλή του, ακόμα και αν έχει συμπληρώσει τα χρόνια ασφάλισης που απαιτούνται ανά περίπτωση. Με την απόφαση αυτή ξεπερνιέται αυτό το εμπόδιο και δίνεται το δικαίωμα χορήγησης του ποσού των 360 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερήλικων, μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα του χρέους.

Στις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, βάσει νόμου είναι η συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας και η μη είσπραξη άλλης σύνταξης από το εξωτερικό ή άλλης προνοιακής παροχής στην Ελλάδα, μεγαλύτερης των 360 ευρώ.



Στην ίδια απόφαση ορίζεται επιπρόσθετα ότι το επίδομα βαριάς αναπηρίας μπορούν να το λάβουν και όσοι έχουν οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *