ροή ειδήσεων

Διεθνή ΜΜΕ: Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στα νησιά από τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ



Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης - 180.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά - Για «παραλυτική απεργία» κάνουν λόγο δημοσιεύματα
Για χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες στα ελληνικά νησιά λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών που κρατά δεμένα τα λιμάνια για δεύτερο 24ωρο κάνουν λόγο σε δημοσιεύματά τους διεθνή ΜΜΕ.

Επικαλούμενη στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας η βρετανική εφημερίδα Independent σημειώνει ότι από την απεργία επηρεάζονται περίπου 180.000 τουρίστες ενώ ενημερώνει, παράλληλα, όσους επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι δικαιούνται αποζημίωσης ενώ τους συμβουλεύει να επικοινωνούν με τους κατά τόπους ταξιδιωτικούς πράκτορες.


Όπως σημειώνεται στο άρθρο «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται, δε, ότι ένας στους πέντε Έλληνες απασχολείται στον τομέα του τουρισμού ενώ σημειώνεται στο άρθρο ότι φέτος την Ελλάδα αναμένονται να επισκεπτούν περίπου 32 εκατ. τουρίστες.


Στην απεργία αναφέρεται και το Channelsnewsasia που κάνει λόγο για εγκλωβισμένους τουρίστες και κατοίκους των νησιών και για παραλυτική απεργία των ναυτικών. «Η απεργία έχει προκαλέσει μια αλυσίδα ακυρώσεων σε ξενοδοχεία και "πάγωμα" των παραδόσεων ειδών πρώτης ανάγκης στα ελληνικά νησιά» σημειώνεται στο άρθρο.

Από την πλευρά τους οι Gulf Times σημειώνουν ότι η απεργία της ΠΝΟ είναι η πρώτη που γίνεται μετά την έξοδο από τα Μνημόνια και την οχταετή περίοδο περικοπών και λιτότητας.

«Απεργία στην Ελλάδα: Και την Τρίτη δεμένα τα οχηματαγωγά» επιγράφει άρθρο της για την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η Münchner Merkur στην διαδικτυακή της έκδοση. Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι η απεργία μετατράπηκε από 24ωρη σε 48ωρη και παρατείνεται μέχρι τις 6πμ της Τετάρτης: «Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρέλυσαν από το πρωί της Δευτέρας και όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο Πειραιά εκτός από κάποια μικρότερα πλοία κανένα από τα μεγάλα οχηματαγωγά δεν εγκατέλειψε το λιμάνι. Οι ναυτικοί ζητούν αυξήσεις 5%, ενώ οι εργοδότες αντιπροτείνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις μια άμεση αύξηση 1% και από τον Ιανουάριο του 2019 άλλο 1%. Τα συνδικάτα απορρίπτουν την πρόταση και συνεχίζουν την απεργία κάνοντας λόγο για "μη εποικοδομητική στάση των εφοπλιστών".

Η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται καθώς τα μέλη της ομοσπονδίας δεν έκανε δεκτή την πρόταση για αύξηση 2% από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μέχρι το τέλος του 2019 αντιπροτείνοντας αύξηση 5%.

Η ΠΝΟ, μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων καθώς αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται νέα απόφαση για την επέκταση της απεργίας για άλλο ένα 24ωρο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *