ροή ειδήσεων

«ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»: Τουρκικός χάρτης που διακινείται στην Κω την παρουσιάζει ως «τουρκική»



Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση από την Ομάδα πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»



ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ



o Τουρκικός χάρτης που διακινείται στην Κω την παρουσιάζει ως «τουρκική»…

o Πετάξτε το μανδύα της ελληνοτουρκικής φιλίας και ελάτε να εργαστούμε όντως γι’αυτήν



Είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, ότι η Τουρκία με προπαγανδιστικές ενέργειες και έκνομες δραστηριότητες, παραχαράσσοντας ακόμα και την ιστορική αλήθεια, αποβλέπει στην μουσουλμανοποίηση και τον εκτουρκισμό των Δωδεκανήσων.

Πρόσφατα, στην εφ. «το Βήμα της Κω» δημοσιεύτηκε τμήμα τουρκικού αλυτρωτικού χάρτη, που διακίνησε το τουρκικό Προξενείο της Ρόδου στο νησί μας, όπου παρουσιάζει την Κω σχεδόν ως «τουρκική». Αυτό, προφανώς, αποτελεί ένα ακόμη μέρος του μεθοδευμένου «χτισίματος» του οράματος του τουρκικού επεκτατισμού στην ευαίσθητη ελληνική περιοχή των Δωδ/σων.

Αποκαλυπτικά, τα όσα αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής-αρθρογράφος κ. Παναγιώτης Αποστόλου στην εφ. «Ελεύθερη Ώρα» στις 30/8/18 με τίτλο «οι πράκτορες της ΜΙΤ αλωνίζουν Ρόδο και Κω»! Γράφει λοιπόν: «Έτσι, σήμερα θα σας αποκαλύψουμε πληροφορίες, που έφτασαν στα χέρια μας κι έχουν να κάνουν με έκνομες- πολεμικές θα τις χαρακτήριζα- ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου της Ρόδου! Στην νήσο Κω, πριν λίγες μέρες, κατέφθασε ειδικό κλιμάκιο της ΜΙΤ, σταλμένο από το Τουρκικό Προξενείο, όπου διακινεί ειδικό χάρτη με οθωμανικά μνημεία στο ελληνικό νησί, κι ο οποίος συνετάχθη με τη «συνδρομή» των τριών Τούρκων πρακτόρων αυτού του ειδικού κλιμακίου! Σε αυτόν τον χάρτη όλες οι ονομασίες αναγράφονται με την τουρκική παραδοχή! Επί παραδείγματι, η Κως αναγράφεται ως Istankoy! Η παρουσίαση όλων αυτών των μνημείων στον διακινούμενο χάρτη, έχει προφανώς προπαγανδιστικό σκοπό! Ναι ή όχι; Υποδηλώνει πως ήταν δικά τους και οσονούπω πρέπει να επανέλθουν στην κατοχή τους; Αλλά το άκρως ανησυχητικό, που λαμβάνει εκρηκτική διάσταση, είναι πως οι πράκτορες της ΜΙΤ στις συναντήσεις που κάνουν διατρανώνουν πως, η νήσος Κως μέχρι τα τέλη του 2019 θα βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή! Και πώς θα γίνει -αν γίνει - αυτή η κατοχή; Ειρηνικά;»

Είναι πασίδηλο, ότι όλες αυτές οι προπαγανδιστικές, έκνομες δραστηριότητες, εξυπηρετούν το όραμα του νεοτουρκισμού-νεοθωμανισμού σύμφωνα και με το δόγμα Νταβούτογλου «όπου υπάρχουν οθωμανικά μνημεία και οθωμανικοί πληθυσμοί, αυτοί οι τόποι θα περιέλθουν, αργά ή γρήγορα, στην Τουρκία». Χρειάζεται αφύπνιση, εγρήγορση, αντίσταση στην ιστορική ένδεια και λήθη, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και πάνω από όλα ενημέρωση.

Η ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Να θυμίσουμε, λοιπόν, στους συνδημότες μας την δόλια προπαγάνδα μέσω της παραπληροφόρησης και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας, πριν λίγα χρόνια, με άρθρα στον τοπικό τύπο, Έλληνα Μουσουλμάνου συνδημότης μας (Μασλούμ Παϊζάνογλου), που αφορούσαν τουρκικά μνημεία και αποσκοπούσαν, με βάση το παραπάνω δόγμα, στον εξωραϊσμό της τουρκικής κατοχής, αλλά και στην απόκρυψη οποιουδήποτε στοιχείου μαρτυρεί Ελλάδα! Φυσικά, πήρε τότε, αποστομωτική απάντηση από Έλληνα εκπαιδευτικό, από τα άρθρα του οποίου αντλούμε τις πληροφορίες.

Ανάμεσα στα άλλα, να τι έγραφε ο κ. Παϊζάνογλου για το ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα του λιονταριού της Νεμέας από το ναό του Ηρακλέους Ελληνιστικής Περιόδου (2ος π.Χ), στο διπλανό χώρο «των Αρχαίων», που έφεραν στο φως οι ανασκαφές των Ιταλών και στη συνέχεια τοποθέτησαν, μέσα σε κόγχη, σε περίοπτη θέση, στη δυτική πλευρά του Τζαμιού (Ιστορία της Κω-Β.Χατζηβασιλείου σελ. 190). Ο Γκαζί Πασάς(1713-1783) είχε μαζί του ένα λιοντάρι που είχε εξοικειωθεί με τους ανθρώπους…γι’αυτό όταν ανέγειρε το Τζαμί της Λότζιας, στον περίτοιχό του κάτω από τον μιναρέ υπάρχει άγαλμα του λιονταριού το οποίο ήταν σήμα κατατεθέν των έργων του εφ.«Σταθμός» αρ.φυλ.538/12-1-2011) !!! Απύθμενο θράσος! «Βάφτισε» τουρκικό το ελληνιστικής περιόδου, 2.200 περίπου χρόνων, μαρμάρινο άγαλμα του λιονταριού της Νεμέας. Βεβαίως, αφού το ένα σχετίζεται και οδηγεί στο άλλο, αποσιώπησε την ύπαρξη μαρμάρινου ανάγλυφου με τη λεοντή (δέρμα) του, επίσης από το ναό του Ηρακλέους, που και αυτή είναι ενσωματωμένη στη βάση του μιναρέ στη ΒΔ γωνία (βλέπε φωτ.)! Αξίζει να σημειωθεί, ότι προκειμένου να παραπλανήσει, δεν δίστασε, με τον ισχυρισμό του αυτό, να αλλοιώσει την ίδια του τη θρησκεία, αφού απαγορεύει, όπως είναι γνωστό, τις απεικονίσεις και μάλιστα ζώων έξω από Τζαμιά.

Με περισσή δε έπαρση έγραφε ότι, ο Γκαζί Πασάς ήταν ο μοναδικός πολιτικός άνδρας που είχε υποχρεώσει τις ΗΠΑ να πληρώνουν φόρο στο οθωμανικό κράτος, όταν το 1788 έχουμε το πρώτο Σύνταγμα και το 1789 τον Γεώργιο Ουάσινγκτον πρώτο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο Γκαζί Πασάς ήδη από το 1783 είχε πεθάνει…!

Απεδείχθη δε, το σάπιο ιδεολόγημα της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας, όταν επικαλέστηκε, ως πηγή των πληροφοριών του, τον σπουδαίο Τούρκο χρονογράφο-περιηγητή του 17ου αιώνα Εβλιγιά Τσελεπή (1611-1682), αφού ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας ένας χρονογράφος του 17ου αιώνα να γράψει για το λιοντάρι της Λότζιας και τον Γκαζί Πασά (1713-1783), ο οποίος έζησε τον 18ο αιώνα και γεννήθηκε 31 χρόνια μετά το θάνατο του Τσελεπή !!! Εκτός αν ήταν και…Προφήτης!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ…

Δεν εκπλαγήκαμε, λοιπόν, όταν διαβάσαμε στον τουρκικό χάρτη, που παρουσίαζε την Κω ως «τουρκική», το ίδιο όνομα Mazlum Payzanoglu και την αναφορά του Τούρκου Πρόξενου στην πολύ σημαντική συμβολή του στη δημιουργία αυτού του αλυτρωτικού, προπαγανδιστικού χάρτη, που πέρα των άλλων το Πυλί αναφέρει ως Kapicilar, το Μαστιχάρι (Sakizli), το Τιγκάκι (Tusla)…!! Ενδεχομένως, να είναι συνωνυμία. Οι πληροφορίες μας, μιλάνε για το ίδιο ακριβώς πρόσωπο. «Αληθεύοντες εν αγάπη», απλά, καταγράφουμε γεγονότα και αποκαλύπτουμε την αλήθεια ως και την δόλια προπαγάνδα εις βάρος της χώρας μας με επιχειρήματα και αδιάσειστα στοιχεία. Το λόγο έχουν οι αρμόδιες Αρχές του νησιού!

Τα τουρκικά μνημεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του νησιού από την οθωμανική κατοχή, όπως π.χ. και τα ιταλικά, πολλά από τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε ελληνικά, όπως το προαναφερθέν Τζαμί της Λότζιας, πάνω στο ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ παράλληλα οι 5 μονοσπόνδυλες μαρμάρινες κολώνες που στηρίζεται ο νάρθηκας αλλά και οι 2 μικρότερες, που στηρίζουν το σκέπαστρο του παραπάνω Τζαμιού και που, σκοπίμως δεν αναφέρεται στον προπαγανδιστικό χάρτη, είναι αποσπασμένες από τη σύληση του Αγίου Ιωάννη «Τα Επτά Βήματα», Παλαιοχριστιανικού Βαφτιστηρίου του 5 μ.Χ αιώνα (Ιστορία της Κω- Β. Χατζηβασιλείου σελ.418), όταν δηλαδή η γειτονική χώρα δεν υπήρχε καν στον χάρτη! Αν δε επισκεφτεί κανείς το Μουσείο της Κω μπορεί να θαυμάσει τα ευρήματα της ελληνιστικής εποχής, το άγαλμα αθλητή (3ος αι. π.Χ.), το επιβλητικό άγαλμα του Ιπποκράτη (4ος αι. π.Χ.), της Αφροδίτης, της Τύχης κ.ά. δηλ. αιώνες προ Χριστού, όταν δεν υπήρχε όχι Τουρκία αλλά ούτε καν Μωαμεθανισμός (7ος αι. μ.Χ) και που, καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να αποχρωματίσει και αναιρέσει. Αφήστε, λοιπόν, το σαπισμένο ιδεολόγημα Νταβούτογλου, μην παραμυθιάζετε τον κόσμο και εξάπτετε τα πάθη με παρόμοιες προκλήσεις, διότι με την ίδια λογική όλα τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, η κατεχόμενη Ιωνία, με τα χιλιάδες ελληνικά μνημεία θα πρέπει να περιέλθουν στην Ελλάδα.

Τα ιστορικά μνημεία μαρτυρούν ότι, ο Ελληνισμός και η Χριστιανική πίστη προϋπήρχε αιώνες πριν την τουρκική κατοχή (1523-1912) στο νησί, γι΄αυτό και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον χάρτη ούτε για το σημαντικότερο μνημείο του νησιού, το Ασκληπιείο. Σκεφτείτε οι ελληνικοί χάρτες και οι ενημερωτικοί έντυποι οδηγοί που κυκλοφορούν και αφορούν το νησί να μην περιελάμβαναν την περίοδο της τουρκικής κατοχής και τα τουρκικά μνημεία. Πώς θα αντιδρούσε το Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου; Ας δοκιμάσουν να διακινήσουν αντίστοιχους χάρτες ελληνικών μνημείων για την Κων/πολη, τη Σμύρνη, την Έφεσο…, στις παραπάνω πόλεις στην Τουρκία…! Αφήστε, λοιπόν, τη σκόπιμη παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και τη δόλια προπαγάνδα και σεβαστείτε την ελευθερία και τα δικαιώματα που σας προσφέρει αυτή η χώρα.

Ξέρετε πολύ καλά ότι απέναντι «το κερί ανάβει κάτω από τη γη» τη στιγμή που εδώ κανείς δεν στερείτε κανενός δικαιώματος. Περισσότεροι από 2000 Τούρκοι πολίτες (στρατιωτικοί, δάσκαλοι…) έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016, διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν! Το τελευταίο δε τρίμηνο έχουν φτάσει στο νησί μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια παρανόμως 22 Τούρκοι υπήκοοι, εκ των οποίων οι 10 έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου! Οι δύο λαοί δεν έχουν πολλά να χωρίσουν και κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να βάζουν μπουρλότο στις μεταξύ τους σχέσεις. Φτάνει πια…! Αρκετά! Σταματήστε την άθλια προπαγάνδα. Πετάξτε το μανδύα της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας και ελάτε να εργαστούμε όντως γι’αυτήν!

Είναι ανάγκη οι δύο λαοί να συνυπάρξουν ΕΙΡΗΝΙΚΑ!

kosnews24

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *