ροή ειδήσεων

Ένα αθλητικό Forum παγκόσμιας λάμψης στη Ρόδο!



Με εκλεκτούς ομιλητές, ανάμεσά τους ο Νίκος Γκάλης, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ουιντέντ Μπουχαμαουί, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στη Ρόδο το Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού».



Η Peace and Sport αποτελεί έναν οργανισμό με έδρα το Μονακό και Παγκόσμια δράση, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό και τις αξίες του για να προωθήσει τον διάλογο, την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την ενσωμάτωση με μεγάλο στόχο, φυσικά, την ειρήνη. Τη δράση του στηρίζει ένας σημαντικός αριθμός αθλητών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, ο καθένας στον δικό του τομέα. Από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Κριστιάν Καρεμπέ, μέχρι τον Σεργκέι Μπούμπκα και τον Φελίπε Μάσα. Με δράσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, η Peace and Sports λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και συγκεντρώνει παγκόσμιο σεβασμό.

Ο εν λόγω οργανισμός λοιπόν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eleven Campaign, το οποίο αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη, επέλεξε την Ελλάδα για την διεξαγωγή του Peace and Sport Regional Forum! Την γενέτειρα του ολυμπιακού πνεύματος, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους.




Το Forum θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου στη Ρόδο και στοχεύει να αναδείξει τη σχέση μεταξύ του αθλητισμού και της τοπικής κοινότητας. Βασική θεματολογία, θα αποτελέσουν οι «πόλεις ως κόμβο καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού», ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες που καθιστούν τον αθλητισμό αποτελεσματική πλατφόρμα για τη δημιουργία κοινοτήτων, δικτύων και συνεργασίας μεταξύ των κοινωνιών. Σε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» θα συμμετάσχει μια επιφανής ομάδα υπευθύνων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με σημαντική επιρροή στη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων, αποκρυσταλλώνοντας τοπικούς και διεθνείς στόχους για την ανάπτυξη και την ειρήνη, αξιοποιώντας σαν όχημα τον αθλητισμό.

Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη του αθλητισμού ως φορέα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνιών, αναδεικνύοντας τοπικές πρωτοβουλίες και συνέργειες που ενθαρρύνουν την ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία. Αναμένοντας να προσελκύσει περισσότερες από 350 επιφανείς προσωπικότητες απ’ όλη τη Μεσόγειο, το Peace and Sport Regional Forum θα φέρει στο ίδιο τραπέζι αρχηγούς κρατών, βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, φορείς αθλητικών σωματείων, καταξιωμένους αθλητές, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς. Ανάμεσά τους ο Νίκος Γκάλης, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι!

Η συνέντευξη Τύπου για το Forum πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/9) στο roof garden του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, με βασικούς ομιλητές του πάνελ τον Γιώργο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Ζοέλ Μπουζού, Πρόεδρος και Ιδρυτής του «Peace and Sport» και τον Κριστιάν Καρεμπέ, Champion of Peace του «Peace and Sport». Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού και νυν στρατηγικός σύμβουλος των «ερυθρολεύκων», ήταν εκείνος που πήρε πρώτος το λόγο. «Η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, η αλληλεγγύη και το «ευ αγωνίζεσθαι» που πρεσβεύει ο αθλητισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αποτελώ μέρος αυτής της πρωτοβουλίας και συμμετέχω στη διάδοση αξιών για το κοινό καλό, που με καθοδηγούν διαχρονικά σε όλη μου την καριέρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Καρεμπέ τόνισε ότι αγαπά την Ελλάδα και τον αθλητισμό και υποστήριξε ότι είναι ευθύνη όλων να παίρνουν μέρος σε τέτοιες πρωτοβουλίες και μέσω του αθλητισμού να αναζητούν την Ειρήνη. Αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Αϊτή και στον προσφυγικό καταυλισμό Ζατάρι, για τον οποίο τόνισε ότι αποτελεί συνέπεια των όσων έχουμε κάνεις εμείς στον κόσμο.



Ο Γιώργος Χατζημάρκος υποστήριξε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στο νησί της Ρόδου το Peace and Sport Regional Forum. Μια τόσο σημαντική διοργάνωση σ’ ένα νησί που αποτελεί πύλη πολιτισμών, ιδεών και θρησκειών, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές στις οποίες βασίζεται η κληρονομιά μας: συνεργασία και ειρήνη. Αυτές οι δύο αξίες είναι βαθιά χαραγμένες στην ταυτότητα της Ρόδου». Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε ότι το Forum αποτελεί μια ευκαιρία να «στείλουμε και εμείς το μήνυμα, να ενωθεί η φωνή μας με την Παγκόσμια Κοινότητα σε ένα μήνυμα με αξίες πανανθρώπινες. Αξίες όπως ο σεβασμός και η συνεργασία, τις οποίες αναζητά η Ευρώπη».

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της Peace and Sport και χάλκινος Ολυμπιονίκης το 1984. Αφού αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον κύριο Χατζημάρκο, τονίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που κρατά το λόγο του, δήλωσε ότι είναι τιμή για εκείνον και την οργάνωση να βρίσκονται στην Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούνται πολλές πρωτοβουλίες που προωθούν τον αθλητισμό ως μέσο για την επίτευξη της ειρήνης και μερικές από αυτές τις αξιοσημείωτες ενέργειες λαμβάνουν χώρα στη Μεσόγειο. Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να συζητήσουμε με σημαντικούς ηγέτες το πώς να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές προκλήσεις μέσω του αθλητισμού», είπε μεταξύ άλλων. Ο κύριος Μπουζού αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της Peace and Sport και μίλησε για τον τρόπο που ο αθλητισμός αγκαλιάζει τους πάντες, λειτουργεί ως κοινή γλώσσα και μας μαθαίνει τον διάλογο. Και μέσω αυτού ίσως φέρει και την ειρήνη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ειρήνη αυτή καθεαυτή, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί πουθενά δεδομένο και αναφέρθηκε στον τρόπο που ο αθλητισμός καταφέρνει να ηρεμήσει το μίσος ανάμεσα στις κοινότητες.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο οργανισμός «Peace and Sport» θα βραβεύσει τρεις διεθνείς και τέσσερις τοπικές οργανώσεις καθώς και προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην παγκόσμια ειρήνη, το διάλογο και την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Peace and Sport Regional Forum επισκεφθείτε το: https://www.peace-sport.org/forum-en/registration-to-the-peace-and-sport...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *